2024. március 29. 14:45

KezdőlapWRCSzafari Rally, ahol Loeb és Ogier újra összecsaphat

Szafari Rally, ahol Loeb és Ogier újra összecsaphat

-

A Szafari Rallyn ismétlődhet meg az a csata, mely a Montén a rajttól a célig tartott a toyotás Sébastien Ogier és a fordos Sébastien Loeb között, és amit végül az M-Sport versenyzője nyert meg. Egy ilyen csatát szívesen látnánk újra.

A nyolcszoros rally világbajnok Sébastien Ogier és és a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb a Monte-Carlo Rallyn az első szakasztól az utolsóig tartó csatát vívott, melyet végül a toyotás versenyző defektje, majd utolsó szakaszos korai rajtja döntött el a fordos versenyző javára.

Az M-Sport Loeböt, míg a Toyota Ogier-t szeretné még négy alkalommal autóba ültetni az idei WRC szezonban, a versenyek egyike pedig a kenyai Szafari Rally lehet.

„A Szafari Rally egyike azon versenyeknek, melyet figyelembe veszek a négy-öt futamos programom kijelölése során – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – Nagyon élveztem tavaly a versenyt, a természet, az emberek és a fogadtatás nagyon jó volt. Nagyon lelkesedem azután a verseny után. Még nem tudom megerősíteni, hogy ott indulni fogok, de mindenképp tervezem.”

Sébastien Loeb ugyancsak jó emlékeket őriz a kenyai versenyről.

„Nagyszerű emlékeim vannak Kenyából 2002-ből – mondta Loeb ugyancsak a Dirtfishnek. Nagyszerű verseny volt, a dízájn teljesen más, mint a többi verseny esetében. Az állatok és minden egyéb más… egyszerűen csodálatos. Olyan dolgokat lehet látni, amit máshol nem. Jó volt 2002-ben ott lenni, és szerintem jót tesz a WRC-nek a naptárba kerülése.”

A két francia legenda egyike sem indul Svédországban és Horvátországban, de Portugália Ogier tervei között szerepel.

„Portugáliában szereztem első győzelmem, és sokat járnak a fejemben a különleges kapcsolataim Portugáliával – mondta Ogier. – Kijelenthetem, hogy ez a verseny egyértelműen a terveim között szerepel.”

Sébastien Loeb idén a Dakaron kezdte az évet, ahol második lett, és a Bahrain Raid Xtreme csapatával részt vesz a Tereprally Világbajnokság (WRRC) további versenyein is, továbbá folytatja a versenyzést az Extreme E sorozatban Lewis Hamilton csapatával, az X44-gyel is.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss