2024. április 26. 21:27

KezdőlapWRCAz M-Sport a győzelmét ünnepelte

Az M-Sport a győzelmét ünnepelte

-

Az M-Sport számára hosszú idő telt el az utolsó WRC futamgyőzelem óta, most, a Monte-Carlo Rally után azonban volt ok az ünneplésre, és ezt meg is tette a fordos csapat.

2018. Wales Rally, ekkor szerezte utolsó WRC futamgyőzelmét az M-Sport Sébastien Ogier révén. A 2019-es szezontól pedig elmaradt riválisairól Malcolm Wilson csapata, mind az autó, mind pedig a versenyzők kvalitása terén.

2019-ben Elfyn Evans révén a Mexikó és a Korzika Rallyn egy harmadik hely, Teemu Suninennel a Szardínia Rallyn egy második pozíció jött össze az M-Sport számára.

2020-ban Elfyn Evans a Toyotához igazolt, Teemu Suninen harmadik helyen zárta a Mexikó Rallyt, de több dobogós eredménye nem volt a fordos csapatnak.

2021-ben pedig a teljes szezont Malcolm Wilson csapata a 2022-re való felkészülésnek és a Ford Puma Rally1 megépítésének szentelte, így egyetlen dobogós eredményt sem tudtak elkönyvelni a 12 verseny során.

A felkészülés azonban jól sikerült a 2022-es évre, egy nagyon erős Ford Pumát sikerült összerakni, sikerült leszerződtetni a Montéra Sébastien Loeböt, és sikerült teljes szezonra szerződést kötni Craig Breennel is.

Az eredmény pedig nem is maradt el a Montén, hiszen Sébastien Loeb nyerni tudott, Craig Breen pedig a harmadik helyen zárt. Adrien Fourmaux bár rommá törte az egyik Pumát, de Gus Greensmith számára sikerült megszerezni az első szakaszgyőzelmet, valamint az ötödik helyet is.

Mindez jogosan ünneplésre adott okot az M-Sportnak, amit szerdán rendeztek meg, amikor Sébastien Loeb autója visszatért az csapat bázisára.

„EGY CSAPAT. – kezdődik az M-Sport által kiadott közlemény. – Tegnap az egész csapat összegyűlt, hogy megünnepeljük győzelmünket a Monte után, miközben Sébastien Loeb autója visszatért a központba. Ez az eredmény egyszerűen nem jöhetett volna létre csodálatos csapattagjaink nélkül, akik az elmúlt 18 hónapban nagyon keményen dolgoztak ezért a pillanatért. Köszönjük, ti igazi hősök vagytok.”

Az M-Sport a Monte-Carlo Rallyn elért eredményeknek köszönhetően 3 pont előnnyel vezeti a gyártók bajnokságát a Toyota Gazoo Racing előtt.

Friss