back to top
2024. május 08. 07:26

KezdőlapWRCHorvát Rally: Gazdag programkínálat várja a 350 ezer nézőt

Horvát Rally: Gazdag programkínálat várja a 350 ezer nézőt

-

A Horvát Rally idén második ízben került a WRC naptárába, az április második felében megrendezendő versenyre 2022-ben 350 ezen nézőt – köztük sok magyart is – várnak a szervezők.

Április 21–24. között a rally világbajnokság idei harmadik versenyeként kerül sor a Horvát Rallyra, mely a tavalyi évet követően került ismét a vb. naptárba.

Az öt horvát megyében (Zágráb, Karlovac, Krapina-Zagorje, Primorje-Gorski Kotar, Varazdin) zajló vb-futamon tavaly hivatalosan nem lehettek nézők a járvány miatt, a szervezők jegyeket sem árusítottak, ennek ellenére szurkolók ezrei, köztük sok magyar is, foglalták el helyüket a pályák szélén.

A rajt és célceremóniára idén Zágrábban kerül sor, és a szervezők szerint akár 350 ezer szurkoló előtt zajló rendezvényen sok programot is lebonyolítanak a szervizparkban.

„Horvátország nagyszerű sportszervezőnek bizonyult tavaly, amire érdemes számítani” – mondta Davorin Stetner a Horvát Autó – és Gokart Szövetség részéről a sportske.jutarnji.hr oldalnak. – Az, hogy Horvátország be került a vb-naptárába, eljött az országba a világbajnokság és komoly szintű versenyt sikerült rendezni óriási siker hazánknak.

Maga a verseny egy horvát termék, mert a szervezők szinte minden tagja horvát, amire nagyon büszkék vagyunk. A verseny fellendíti a horvát autósportot és hozzájárul az ország népszerűsítéséhez is a világban. Biztos vagyok benne, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is vendégül látjuk majd a világ legjelentősebb embereit is.”

„Köszönetet mondunk a Horvát Köztársaság kormányának, Zágráb városának, a megyéknek, a szponzoroknak és minden szponzorunknak, akik nélkül nem lehetne megrendezni ezt a versenyt – mondta Daniel Saskin, a Horvát Rally vb-futam szervezőbizottságának elnöke. – Óriási izgalommal és büszkeséggel hozzuk el Horvátországba ismét az egyik legjelentősebb sportrendezvényt.

A világ legjobb rally versenyzői mellett a szurkolók láthatják, hogy milyen lesz a vb jövője. Az FIA által kialakított új műszaki előírások, a hibrid technológia, a fenntartható üzemanyagok használata, az új biztonsági megoldások rendkívül vonzóvá teszik a versenyzőknek a vezetést és az új megoldásokkal csökken a károsanyag-kibocsátás is.

Külön öröm, hogy hazánk képei ismét bejárják majd a világot, mi pedig gondoskodunk arról, hogy a kilátogatók számára izgalmas legyen a hétvége minden korosztálynak.”

A szervezők hamarosan elkezdik árusítani „Early bird” nevű jegycsomagokat, melyek a szurkolói zónákba engednek belépést, valamint gazdag catering kínálatot és egész napos szórakozási lehetőséget biztosítanak a tulajdonosaiknak.

Friss