2024. április 25. 13:39

KezdőlapWRCKomoly dokumentumfilmet forgatott Solberg a Montéról – Videó

Komoly dokumentumfilmet forgatott Solberg a Montéról – Videó

-

A rally világbajnokság történetének talán legkomolyabb, már-már egy kisebb dokumentumfilmnek is beillő vlogjával jelentkezett Oliver Solberg a Monte-Carlo Rallyról, amelyből több kulisszák mögötti képet is láthatunk. 

Oliver Solberg teljes Monte-Carlo Rallyját végig kísérhetjük a vlogja segítségével. Az első bejelentkezésben a Hyundai szervizparkját mutatja be. Megtudhatjuk többek között, hogy a csapat által felhúzott épületben akár 40 londoni emeletes busz is elférne. 

Érdekes látni, ahogy kiáll a Hyundai i20 N Rally1-gyel a szervizparkból. Furcsa a puszta elektromos hajtás visító hangja, de aztán etapon és a shakedown rajtjában már jobban szól. Amikor pedig újra visszaér a szervizparkba, szintén érdekes hallani, hogy a motorhang hiányában az autó összes egyéb zaja hogy felhangosodik. 

Az éles versenyen láthatjuk az éjszakai gyorsasági belsőfelvételét, azt is, ahogyan Solberg a navigátorának panaszkodik az átbeszélő hibájáról: „Nem hallak, nem tudok az itinerre koncentrálni, mert nem hallak.“

Fotó: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH

Azonban ez még a kisebb gond volt a Hyundai i20 N Rally1-gyel, másnap füst szivárgott az utastérbe: „Nem látok a füsttől az autóban. A gyorsasági előtt rendesen sírtam, nem tudtam levegőt venni és elvesztettem teljesen a koncentrációmat, szédültem – nyilatkozza a szakasz végén, majd amikor már az ember azt gondolnál, hogy a háta közepére kívánja az egész versenyt, akkor mosolyogva hozzáteszi: – Ez ilyen.“

A vlogban láthatjuk belsőkamerás felvételen a beesésüket, és ahogy a 25 néző visszahúzza a pályára a Hyundait. Láthatunk képeket a napközben kerékcsere zónáról, de az esti komplett szervizt is felgyorsítva. De még a baleset után Mad Max dizájnúvá vált autót is megmutatják. 

Fotó: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH

Az egész videó őszinte, közvetlen hangulatú és különösen tanulságos, hogy Olivernek szinte végig fülig ér a szája. 

Nagyon jó kis összeállítás a Monte-Carlo Rallyról és csak remélni tudjuk, hogy a többi világbajnoki futamról is láthatunk hasonló kulisszatitkokat. Már amikor Solberg indul a Hyundai harmadik Rally1-es autójával, amelyet egyébként a videóban is feltűnő Dani Sordóval oszt meg idén. 

Friss