2024. április 26. 00:33

KezdőlapWRCSuninen aszfalton tesztelte a Hyundai autóját

Suninen aszfalton tesztelte a Hyundai autóját

-

Teemu Suninen a Monza Rally óta nem indult rally versenyen, azonban tesztelést annál többet végzett a Hyundai Rally2-es autójával. A finn versenyző legutóbb finn aszfalton tesztelt, és az első versenyére sem sokáig kell már várnia.

Teemu Suninen a tavalyi Ypres Rally után szakított az M-Sport csapatával, majd a Finn Rally a Movisport R5-ös Volkswagenjével indult, a szezont pedig a Hyundaijal fejezte be, Spanyolországban a Rally2-es autót, majd Monzában Ott Tanakot helyettesítve WRC-vel állt rajthoz.

Suninennek még várni kell ugyan idei első versenyére, de a Rally2-es Hyundait decemberben Franciaországban, múlt csütörtökön pedig Finnországban tesztelte.

A Hyundai egyelőre nem jelentette be WRC2-es csapatát a 2022-es szezonra, és Suninen is kihagyta a Montét, valamint ki fogja hagyni Svédországot is.

A Rallyit.fi oldal azonban úgy tudja a koreai gyártó Portugáliában, májusban már elindítja WRC2-es csapatát is, azonban Teemu Suninen aszfaltos tesztjei arra engednek következtetni, hogy első versenye akár Horvátországban is lehet.

Tavaly Teemu Suninen a WRC mellett a WRC2 kategóriában is indult, és év végén az 5. helyet szerezte meg.

A finn versenyző 2017-től szerepelt az M-Sport csapatában, ahol Rally2-es és WRC autóval is versenyzett. A 2018-as Portugál Rallyn a harmadik, a 2019-es Szardínia Rallyn a második, a 2020-as Mexikó Rallyn a harmadik helyen zárt a Ford Fiesta WRC-vel. A Hyundai csapatával a Spanyol Rallyn a WRC2 második, majd a Monza Rallyn a WRC hatodik helyén ért célba.

Suninen tavaly Mikko Markkula navigálásával versenyzett, és valószínűleg idén is vele folytatja.

A Horvát Rallyt április 21-24. között, míg a Portugál Rallyt május 19-22. között rendezik.

Friss