2024. április 25. 13:19

KezdőlapWRCHyundai: Nem volt garantált a harmadik autó indítása

Hyundai: Nem volt garantált a harmadik autó indítása

-

A Hyundai csapatigazgató- helyettese, Julien Moncet elárulta, már az is nagy dolog volt, hogy sikerült három Hyundai i20 N Rally1-et rajthoz állítani a Montén.

A Hyundai Motorsport kezdte legkésőbb a Rally1-es autó létrehozását a WRC gyártó közül, majd Thierry Neuville rommá törte teszten az autót, ami miatt a tesztprogramot is némileg csúsztatni kellett.

A Montén aztán három autót indított a koreai gyártó, azonban csak Thierry Neuville ért célba, míg Ott Tanak és Oliver Solberg kiesett.

Julien Moncet, a Hyundai csapatigazgató-helyettese most a Dirtfishnek árulta el, hogy nem volt biztos a harmadik autó indítása.

„Nagyon nehéz versenyen van túl a Hyundai csapata” – mondta Moncet. „Ugyanakkor voltak pozitívumok is, mert sikerült három autót indítani, ami pár nappal a verseny előtt még nem volt biztos. Ez az egyik pozitívum. Jó teljesítményt nyújtottak versenyzőink, amikor az autó probléma mentes volt. Nem vagyunk messze a riválisoktól, az autó versenyképes, ami biztató. Ezeket a pozitívumokat szeretném szem előtt tartani, hogy pozitív maradjak. Természetesen tudom, hogy sok problémánk is volt. Soha nem lehetünk elégedettek a problémák miatt, de számítottam arra, hogy valami közbe jön, mert új szabályozás lépett életbe, új autók készültek, amikkel eléggé elkéstünk. Nem vagyok meglepve, de elégedett sem. Mindig reménykedünk a jobb napokban.”

A Dirtfish azt is megkérdezte Moncettől, hogy az autó mely területén kell dolgoznia a csapatnak a Svéd Rally előtt.

„Mindenen. Ha egy dolgot kell kiemelnem, akkor az a megbízhatóság. Sok problémánk volt, ami befolyásolta a teljesítményünket. Amikor nincs baj az autóval, akkor versenyképesnek tűnik. Elsőként tehát a megbízhatóságon kell dolgoznunk.”

Thierry Neuville a vasárnapi versenynapon megszerezte első szakaszgyőzelmét a Rally1-es autóval, a versenyt pedig a hatodik helyen fejezte be. Ott Tanak szombaton sziklafalnak csúszott, ami után a hűtőrendszer sérülése miatt kiállni kényszerült. Oliver Solberg pedig az autó üzemanyaggőzétől rosszul érezte magát és begyulladt a szeme.

A Svéd Rallyt február 24-27. között rendezik, a Toyota és az M-Sport négy, a Hyundai pedig három Rally1-es autót indít..

Forrás:dirtfish.com

Friss