2024. április 24. 00:46

KezdőlapWRCOgier teljes szezonra térhet vissza

Ogier teljes szezonra térhet vissza

-

Még szinte kezdetét sem vette Sébastien Ogier visszavonultsága, máris meglebegtette annak lehetőségét, hogy akár teljes szezonra térjen vissza és megcélozza a kilencedik rally világbajnoki címét.

Nem sokat unatkozott az elmúlt napokban Sébastien Ogier. A Monte-Carlo Rally után a Toyota endurance világbajnoki csapatával tesztelt, nem sokkal később pedig a tavalyi szezonjáról készült dokumentumfilm, a „Sébastien Ogier az utolsó szezon“ díszbemutatóján vett részt Franciaországban. Itt nyilatkozott terveiről a francia RMC rádió Super Moscato Show című műsorában, írta a francia Rally Sport.

Fotó: Toyota Gazoo Racing WRT

„Most a feleségemmel és a fiammal akarok időt tölteni. A fiam hamarosan iskolába megy, úgyhogy lehet, hogy akkor már unatkozni fogok otthon, és azt mondom, oké, visszamehetnék versenyezni. Semmit sem zárok ki – mondta Ogier. 

– A francia versenyzőről eddig csak azt tudtuk biztosan, hogy idén a Monte-Carlo Rallyn áll rajthoz a Toyotával, a többi három–négy vb-futamát februárban jelenti be. 

„Épp most szálltam ki az autóból a Monte-Carlo Rallyn úgyhogy eddig nem sok minden változott. Fél lábbal még mindig a Toyota csapatban vagyok. Idén négy-öt rallyversenyen indulok. Több szabadidőt szeretnék, de nem hagyom abba teljesen a versenyzést.

A rally mellett Ogier tervei között az endurance világbajnokság, azon belül is annak leghíresebb versenye, a Le Mans-i 24 órás futam szerepel. Ahhoz azonban, hogy Le Mans-ban rajthoz állhasson, valószínűleg több versenyt is kell majd teljesítenie. Hogy ezt milyen formában és mikor fogja megtenni, egyelőre szintén nem jelentette be. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing WRT

„Még mindig Le Mans a célom, ami nagy kihívás lenne. A rallyversenyzők többnyire a Dakarra vagy a rallykrosszra váltanak, de engem ez nem vonz. Le Mans mitikus verseny, és mivel ez olyasmi, amit még soha nem csináltam, nagyon motiválónak találom. Szeretném komoly kihívás elé állítani magam.“

Végül szóba került a rally. Tavaly a Toyotánál dolgozókra hivatkozva több médium is állította, hogy egyáltalán nem biztos, Ogier visszavonul a teljes bajnokságtól. Miután a Svéd Rally nevezési listáján nem szerepel, abban már most biztosak lehetünk, hogy idén nem fut teljes szezont. De 2023 már nincs teljesen kizárva. 

„Nincs kőbe vésve semmi – mosolyog. – Minden ajtót nyitva hagyok a jövőre nézve. Meglátjuk, mi történik.“

Friss