2024. március 29. 12:06

KezdőlapWRCEvans: A Toyota GR Yaris Rally1 képes vb címet szerezni

Evans: A Toyota GR Yaris Rally1 képes vb címet szerezni

-

Elfyn Evans, a Toyota Gazoo Racing walesi versenyzője szerint a Toyota GR Yaris Rally1 képes a vb címért harcolni, hozzátette, még sokat kell tanulnia az új autóról.

Elfyn Evans a szombati 11. szakaszig úgy tűnt, hogy dobogón végezhet a Monte-Carlo Rallyn, azonban akkor hibázott, és a domboldalon megállva húsz percet vesztett. Végül a Power Stage második helyével és négy ponttal távozott a WRC szezonnyitóról.

A Toyota walesi versenyzője a nem túl fényes eredmény ellenére elégedett autójával.

„Határozottan kijelenthetem, hogy az autóval a vb címért lehet harcolni – mondta Evans az Autosport oldalnak. – Nem tudjuk, hogy a szezon során miként fogunk vele boldogulni, mert vannak nagyon különleges versenyek a naptárban, de a vb címért való csatához meg vannak a hozzávalók.

Szerintem, a Toyotánál dolgozók nagyon jó munkát végeztek az autóval. A szezon előtti tesztek azonban nem voltak hosszúak, ezért a Monte elején még sokat küzdöttünk. A verseny során sokkal inkább megszoktuk az autót, mint a teszten sikerült. A csapatban dolgozók sokat tettek azért, hogy minden autó probléma nélkül elkészüljön, ami egy hatalmas pipa a számukra és nagyon köszönöm nekik.”

Elfyn Evans a Power Stage-en második eredményével négy pontot szerzett a szezonnyitón.

„Jól ment a vezetés a Power Stage-en, de talán nem volt olyan gyors, mint ahogy szerettük volna. Összességében azonban elégedettek vagyunk. A szakasz vége felé hibázgattam a hibrid nyújtotta plusz erő használásakor, így lehetett volna jobb is az eredmény. A hibrid rendszer azonban jól működik, de még sokat kell tanulni, hogy más körülmények között is tudjuk használni.”

A Toyota csapatában Sébastien Ogier a második, Kalle Rovanperä pedig a negyedik lett, a japán gyártó második csapatával pedig Takamoto Katsuta a nyolcadik helyen zárt.

A Svéd Rallyn Ogier autóját Esapekka Lappi fogja vezetni, és jó rajthelyét a finn versenyző és Elfyn Evans is kihasználhatja a nyitó napon, amelyen Kalle Rovanperä fogja takarítani a pályákat.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss