2024. április 16. 05:56

KezdőlapWRCEvans: Ez csak az első verseny volt

Evans: Ez csak az első verseny volt

-

Elfyn Evans talán a legnagyobb esélyessé lépett elő a világbajnokságon. Az elmúlt két szezon második helyezései után, azonban a Monte-Carlo Rally nem úgy alakult számára, mint ahogy eltervezte.

Elfyn Evans 2020-ban szerződött az M-Sporttól a Toyotához, és már az első évben, majd tavaly is a második helyen fejezte be a szezont Sébastien Ogier mögött. Idén azonban Ogier részleges programja miatt a walesi versenyző talán a legnagyobb favorit a világbajnoki címet tekintve.

Evans szezonja azonban nem indult jól, hiszen a Montén csupán négy pontot tudott szerezni, miután szombaton lecsúszott az útról és húsz percet vesztett.

„Amikor az élmezőnyben versenyzünk, akkor mindig nyomás nehezedik ránk – mondta Elfyn Evans a Rallit.fi oldalnak. – Nem ez volt a legjobb rajtom, de nem szabad elfelejteni, hogy ez csak az első verseny.

Ha az elmúlt szezont nézzük, akkor Sébastien Ogier a szezon első felében szilárdította meg vezető helyét a bajnokságban, én pedig szinte végig a második helyen álltam. Ebből a szempontból mindig a maximális eredmény elérésére kell koncentrálni. Nagyon élveztem ezt a két szezont, amióta a Toyotánál vagyok, szeretek Finnországban (a Toyota Gazoo Racing központjában) lenni.”

Evans dicsérte tavaly év elején a csapat élére kinevezett Jari-Matti Latvalát is.

„Egyértelműen Jari-Matti a legszenvedélyesebb srác a rallyban, akit ismerek. Egész életét a versenyzésnek szentelte, a sporttal együtt lélegzett. Az évek során pedig csak nőtt a lelkesedése. Fontos, hogy legyen egy ilyen szemléletű ember a csapatban, mert ez mindenkit előre visz.”

Az idei vb-szezonra új, hibrid autókat vezettek be, a walesi versenyző pedig gyorsan hozzászokott az új Rally1-es autóhoz.

„Minden egyes kilométerrel sikerült hozzászoknom az új autóhoz. A vezetés már szinte magától jön. Az új autó teljes egészében más, mint az elődje, nem csak a hibrid rendszer miatt.

A versenyek előtti shakedownon már kevesebb lehetőség áll rendelkezésre az autó beállítása terén, ezért a tesztek még fontosabbak lettek. Az új autóban bizonyos dolgoknak több időre van szükségük, hogy jól működjenek.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss