2024. április 26. 23:09

KezdőlapWRCWilson: Pont ezt szerettük volna látni

Wilson: Pont ezt szerettük volna látni

-

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető-igazgatója dicsérte Craig Breent, miután a harmadik helyen végzett a Monte-Carlo Rallyn. Sőt, azt sem rejtette véka alá, hogy pont erre számított az ír versenyzőtől. 

Craig Breen Kalle Rovanperähoz hasonlóan kissé visszafogottabb tempóval kezdett a Monte-Carlo Rallyt, majd folyamatosan gyorsulva és riválisai problémáit kihasználva a harmadik helyen ért célba.

Az ír fordost csupán Sébastien Loeb és Sébastien Ogier előzte meg, akik idén csak részleges programot teljesítenek a világbajnokságon.

„Craig pontosan azt a munkát végezte a Montén, amit szerettünk volna – mondta Malcolm Wilson a WRC hivatalos oldalának. – Volt egy terv, melyen együtt dolgoztunk és Craig pontosan ezt követte.

Tudta, hogy az egyik legnehezebb verseny lesz számára a Monte, mert már évek óta nem indult ott. Megbeszéltük, hogy pontokat remélünk tőle, és megbeszéltük, hogy ehhez mit kell tennie. A dobogós helyezés pedig egy álomszerű kezdés tőle. Ez az eredmény pedig csak még jobb, ha figyelembe vesszük, hogy az előtte végzők nem mennek teljes szezont.”

„A verseny elején eltartott egy ideig, amíg sikerült megtalálni a jó beállításokat, amit valószínűleg az utolsó teszten történt baleset is befolyásolt – mondta Craig Breen. – Óvatosabb első nap után szombaton változtattunk és akkor már nagyon jól éreztem magam az autóban. A Pumában elképesztően sok potenciál van.”

Az M-Sport Sébastien Loeb első és Craig Breen harmadik helyének köszönhetően három ponttal előzi meg a gyártók bajnokságában a Toyotát.

Gus Greensmith továbbá az ötödik helyre vitte a harmadik Ford Puma Rally1-et, amivel megszerezte szombaton első szakaszgyőzelmét is, azonban őt a fordos csapat nem nevezte a gyártói pontokat szerzők közé.

Az M-Sport örömét csupán Adrien Fourmaux pénteki első szakaszon bekövetkezett balesete árnyékolja be, ami során a francia versenyző rommá törte a negyedik autót, azonban szerencsére személyi sérülés nem történt.

A cumbriai csapat Svédországban Craig Breent, Adrien Fourmaux-t és Gus Greensmith-t indítja, míg a negyedik autót a privát Lorenzo Bertelli bérelte ki.

A svéd versenyt február 24–27. között rendezik a vb-szezon egyetlen teljes mértékben havas futamaként.

Forrás:wrc.com

Friss