2024. április 20. 09:06

KezdőlapE-MOBILITYAz FIA már a Rally1-es autók utódjáról tárgyal

Az FIA már a Rally1-es autók utódjáról tárgyal

-

Az FIA által az idei évtől bevezetett Rally1-es autók csupán egy versenyen vettek részt, azonban már most a lehetséges következő járművek szabályairól egyeztet a szövetség.

A WRC korszakot lezárva az idei évtől az FIA bevezette a WRC legmagasabb kategóriájában a hibrid autókat, melyek három évig lesznek használhatóak.

Az autógyártók azonban ennél is nagyobb változásokat szeretnének látni, amikor a sportot megpróbálják a fenntarthatóbb üzemanyagok irányába terelni az FIA részéről.

Robert Reid, az FIA elnök-helyettese szintén komolyabb változásokat látna a rallysportban.

„Már most mondtam a WRC Promóternek, hogy el kell kezdeni gondolkozni azon, hogy milyenek lesznek a Rally1 utáni autók — mondta Robert Reid a Dirtfishnek. — Meg kell győződni arról, hogy jó lépéseket fogunk tenni. Azt gondolom, néhány évvel le vagyunk maradva attól, ahol szeretnénk lenni, de nem hiszem, hogy menthetetlen lenne a helyzet.”

A WRC jelenlegi három gyártója, a Hyundai, a Toyota és a Ford is komoly lépéseket tesznek az elektromos hajtás felé.

„Az autóiparban részvevők nagy része az elektromos meghajtás felé halad. Azt gondolom, hogy ez egy nagy lehetőség lehet az FIA és a motorsport számára, hogy a különböző megoldások próbahelye legyen. Van hidrogéngázunk, folyékony hidrogénünk, hibridünk, elektromos járműveink, fenntartható fosszilis üzemanyagaink, e-üzemanyagunk, 100%-ban szintetikus üzemanyagunk. Igaz, hogy ezek jelenleg drágák, de az áruk csökkenni fog, ezért különböző megoldás lehetséges a Rally1-es autók utáni új járművekre.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss