2024. április 16. 08:37

KezdőlapWRCNeuville: Erősebbé kell válnunk

Neuville: Erősebbé kell válnunk

-

Thierry Neuville volt az egyetlen célba érő a Hyundai versenyzői közül a Monte-Carlo Rallyn, a hatodik helyen záró belga versenyző a problémák megoldását sürgeti csapatától.

Nem jól indult a WRC szezon a Hyundainak, hiszen a Montén indult három versenyző közül csak Thierry Neuville tudott célba érni a hatodik helyen, míg Ott Tänak és Oliver Solberg a verseny feladására kényszerült.

A koreai gyártó belga pilótája a WRC hivatalos oldalának adott interjúban kérte csapatát a problémák megoldására.

„Tudjuk, hogy sok és kemény munka vár ránk – mondta Thierry Neuville. – Gyorsan reagálnunk kell a Montén fellépett problémákra és ez kemény lesz. A csapat nagyon sok munkát és erőfeszítést tett a felkészülés során, az eredmény pedig frusztráló és kiábrándító volt.

Régóta ismerem a csapatot és tudom, hogy mennyire motivált mindenki a versenyen és a gyárban egyaránt. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, az akarat megvan. A Montén láttuk, hogy vannak erős területei az autónak, az egyetlen dolog amin dolgoznunk kell, az a megbízhatóság. Nem mondanék külön területeket, de mindannyian tudjuk, hogy erősebbé kell válnunk a következő versenyeken.”

A Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese, Julien Moncet egyetért Neuville véleményével.

„A Monte kifejezetten kemény volt számunkra – mondta Julien Moncet. – Csalódott vagyok az egész csapat miatt, mert tudom, hogy keményen dolgozott mindenki a versenyen és a gyárban is. Reagálnunk kell a problémákra. Amikor az autóval nem volt probléma, akkor jó volt a tempónk. A problémákat azonban minél hamarabb meg kell oldanunk.”

Thierry Neuville a Monte utolsó napján megszerezte az első szakaszgyőzelmet a Hyundai Rally1-es autójával, azonban a belga versenyző hatodik helyével és a Power Stage harmadik helyével szerzett pontokkal a koreai gyártó 29 pont hátránnyal áll a gyártók bajnokságában az éllovas M-Sport, és 26 ponttal a Toyota mögött.

A WRC következő versenyét, a szezon egyetlen havas futamát február 24–27. között Svédországban rendezik.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss