2024. április 19. 10:50

KezdőlapWRCOgier ezeken a vb-futamokon indulhat

Ogier ezeken a vb-futamokon indulhat

-

Sébastien Ogier bejelentette, hogy 2022-ben teljes szezont megy az endurance világbajnokságon a Richard Mille Racing LMP2-es autójával, ami után összeszedtük azon versenyek sorát, melyeken a nyolcszoros rally világbajnok rajthoz állhat a rally vb-n.

Sébastien Ogier azt követően, hogy a Monte-Carlo Rallyn második helyezéssel kezdte a WRC szezont, a folytatásban már a WEC-ben áll rajthoz.

Azt már tudjuk, hogy Svédországban elkezdi a WRC szezonját Esapekka Lappi, aki Ogier mellett a Toyota Gazoo Racing harmadik autóját vezeti.

A WEC szezon március 12-13. között a Sebringi prológgal kezdődik, majd egy héttel később rendezik az 1000 mérföldes versenyt ugyancsak a floridai helyszínen.

Sébastien Ogier azonban már kijelentette, hogy tavalyi győzelme ellenére nem kíván áprilisban indulni a Horvát Rallyn, ezért a májusi Portugál Rally lehet a következő vb-futama, ami előtt két héttel részt vesz a harmadik WEC futamán is Belgiumban.

Júniusban mivel a Szardínia Rally csupán egy héttel előzi meg a Le Mans-i 24 órás versenyt, így szinte biztos, hogy az olasz versenyt is kihagyja Ogier.

A második júniusi vb-futam, Kenya még lehetséges verseny lehet Ogier számára, azonban akkor sem kell meglepődni, ha Esapekka lappi indul azon a versenyen is.

A júliusi Észt Rally egy héttel a WEC hat órás monzai versenye után lesz, ezért itt is valószínűbb Lappi indulása.

Az augusztus eleji Finn Rally pedig Lappi hazai versenye, és bár a WEC naptár lehetővé tenné Ogier indulását is, szinte biztos, hogy nem a francia versenyző fog rajthoz állni.

Augusztus közepén ugyancsak tervben van egy vb-futam, melynek helyszíne még nem ismert, itt előfordulhat ismét, hogy Ogier áll rajthoz.

Szeptemberben a 6 órás Fujiban rendezendő WEC futam biztosan kizárja, hogy a nyolcszoros rally világbajnok induljon az Akropolisz Rallyn, hiszen a két verseny egy hétvégén lesz.

A szeptember végén, október elején rendezendő Új-Zéland Rallyn térhet vissza Ogier a vb-mezőnyébe, majd várhatóan az aszfaltos Spanyol Rallyn is ő indulhat.

A vb címvédője számára itt biztosan be is fejeződik a WRC szezon, hiszen a Japán Rallyt és a Bahreini 8 órás versenyt ugyancsak egy hétvégén rendezik novemberben.

Ogier így jó esetben öt WRC-futamon áll rajthoz, ami biztosan kizárja, hogy megvédje vb-címét.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss