2024. április 26. 13:34

KezdőlapWRCLatvala: Nincs okunk változtatni

Latvala: Nincs okunk változtatni

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatmenedzsere szerint nincs ok idén változtatni a csapat dolgain annak ellenére, hogy Sébastien Ogier csak részprogramot teljesít a vb-n.

2020-ban és 2021-ben Sébastien Ogier világbajnok lett, Elfyn Evans pedig második helyen zárta a rally világbajnoki szezont, a gyártók között azonban csak tavaly tudott vb címet szerezni a Toyota.

Mivel Sébastien Ogier idén várhatóan csak öt versenyen indul, így felvetődik, hogy a gyártók vb címe érdekében kell-e változtatnia a Toyotának.

„Nincs szükségünk semmilyen változtatásra – mondta Jari-Matti Latvala a WRC hivatalos oldalának. – Minden jól, nagyon jól működött tavaly, ezért ebben a szezonban sem változtatunk. Nagyon jó a hangulat a csapatban, jól tudnak együtt dolgozni a versenyzők, minden csapattag megoszt a másikkal mindent.

Ez tavaly kifizetődött, így idén sem lehet probléma. Mindenki tudja a csapatban, hogy mi a dolga. Különleges pillanat volt, amikor felkértek a csapatvezetésre, nehéz volt abbahagyni a versenyzői karriert, aztán tavaly nagyon jó eredményeket értünk el együtt.”

A Toyota a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn a második helyet szerezte meg Sébastien Ogier révén, míg Kalle Rovanperä a negyedik, Takamoto Katsuta pedig nyolcadik lett. Elfyn Evans a szombati napon történt kicsúszás miatt a 21. helyet szerezte meg.

Rovanperä a Power Stage megnyerésével Sébastien Loeb és Sébastien Ogier mögött a harmadik legtöbb pontot szerezte, így a Svéd Rallyn az első napon takarítania kell a pályákat.

A japán gyártó a csapatok között három pont hátránnyal a második helyen áll az M-Sport mögött.

Sébastien Ogier Svédországban nem áll rajthoz, így elkezdheti idei szezonját az őt helyettesítő Esapekka Lappi is.

Forrás:wrc.com

Friss