2024. április 19. 14:19

KezdőlapWRCSolberg: Még minden új

Solberg: Még minden új

-

Oliver Solberg a Monte-Carlo Rally után teljesítette első havas tesztjét a Rally1-es autóval a közelgő Svéd Rallyra készülve.

Oliver Solberg és Dani Sordo idén felváltva vezeti a Hyundai Motorsport harmadik autóját Thierry Neuville és Ott Tänak csapattársaként, azonban a spanyol versenyző csak később kezdi szezonját, így Petter Solberg fia fog Svédországban is indulni.

Azt követően, hogy a Toyota a múlt héten tesztelt Finnországban a Svéd Rally előtt, ezen a héten a Hyundai kezdi meg a felkészülést a WRC szezon egyetlen havas versenyére.

„Először próbáltam ki a Rally1-es autót a murva beállításokkal — mondta Oliver Solberg a Rallit.fi oldalnak. – Még minden új számunkra, ezért sokat kell dolgoznunk. Az autó azonban folyamatosan javul és fantasztikusak a finn szakaszok.”

Oliver Solberg 2021-ben indulhatott először a vb legerősebb kategóriájában, és a WRC autók utolsó szezonjában a Monza Rallyn az ötödik, míg a finn Arctic Rallyn és a Spanyol Rallyn a hetedik helyet szerezte meg.

Az idei év azonban nem jól indult a fiatal versenyzőnek, miután autójába a Montén üzemanyaggőz szivárgott, amitől ő és navigátora, Elliott Edmondson is rosszul lett, így vasárnap az első szakasz után kiálltak.

A Svéd Rallyt három hét múlva rendezik a WRC szezon második futamaként.

Oliver Solberg számára hazai futam is lesz a havas verseny, miután svéd és norvég állampolgár, a WRC-ben pedig svéd licenccel versenyez.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss