back to top
2024. július 27. 05:48

KezdőlapWRCAz FIA nem kapkodja el

Az FIA nem kapkodja el

-

Az FIA nem siet kinevezni Yves Matton utódját a rally igazgatói posztra, árulta el Robert Reid FIA sportági alelnök.

Yves Matton a Citroën Racing csapatfőnöki posztjáról érkezett 2018. januárjában az FIA rally igazgatói székébe, ahonnan 2021 végén távozott.

A távozást illetően hivatalos indoklás nem jelent meg, de a Dirtfish úgy tudja, a rallysportról alkotott elképzelése nem egyezett meg a decemberben kinevezett Mohammed Ben Sulayem, FIA elnökével.

A betöltetlen poszttal kapcsolatban a Monte-Carlo Rally idején Robert Reidtől, az FIA alelnökétől érdeklődött a média.

„A Monte előtti hetet Genfben töltöttem, és igyekeztem rengeteg információt begyűjteni, hogy megértsem a szervezetet – mondta Robert Reid, Richard Burns egykori navigátora. – Vezetői csapatként voltunk ott, így Mohammed is velünk volt.

Meg kell vizsgálnunk, hogy mire van szükségünk a jövőben és ez alapján választjuk ki a megfelelő személyt. Nem hiszem, hogy nagyon sietnünk kellene. A WRC szezonja elindult és minden ezzel kapcsolatos munka is megkezdődött. Nem hiszem, hogy holnap az utcán feltétlenül meg kellene találnunk a megfelelő személyt. Bruno Famin műveleti igazgató asztalán vélhetően már van néhány önéletrajz.”

Andrea Adamo ugyancsak decemberben távozott a Hyundai Motorsport csapatvezető székéből, és azóta is Julien Moncet csapatigazgató-helyettes látja el a rallyval kapcsolatos teendőket a koreai gyártónál.

Lehet, hogy éppen Adamo lesz a nemzetközi szövetség végső választottja?

Friss