2024. április 26. 17:07

KezdőlapWRCLoubet az M-Sport versenyzője lett

Loubet az M-Sport versenyzője lett

-

Pierre-Louis Loubet az M-Sport csapatába igazolt, a Ford Puma Rally1-gyel pedig hét WRC futamon fog rajthoz állni. A francia versenyző Horvátországban kezdi a szezont.

Pierre-Louis Loubet tavaly a 2C Competition csapatával nyolc WRC futamon indult, azonban szezonja extrém módon hibákkal teli volt, csupán Észtországban tudott pontot szerezni a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, melyet az Akropolisz Rallyn tudott utoljára vezetni.

A fiatal francia versenyzőt szeptemberben egy autó elütötte Párizsban és sérülései miatt véget ért számára a szezon.

Loubet 2017-ben az M-Sport versenyzőjeként indult a WRC2-ben, idén pedig visszatér Malcolm Wilson csapatába, ahol hét WRC futamon indulhat Ford Puma Rally1-gyel. A szezont Horvátországban kezdi, majd Portugália, Olaszország, Észtország, Finnország, vagy az eddig nem ismert augusztus közepi verseny, az Akropolisz Rally és végül Spanyolország következik.

„Nagyszerű lesz idén az M-Sport tagjának lenni – mondta Pierre-Louis Loubet. – A csapat megmutatta erejét a Monte-Carlo Rallyn, a Puma pedig egy igazi vadállatnak tűnik. Ha versenyző vagy, mindig a legjobb autóban szeretnél ülni, és azzal megmutatni a tudásodat, és pont ez az a lehetőség, amire szükségem van.

Ez egy kulcsfontosságú szezon lesz, és az M-Sportnál mindent meg fogok kapni, amire szükségem lesz a jó szerepléshez. Ez egy kicsit egy valóra vált álom, mert minden versenyző a legjobb autóban szeretne lenni, és számomra most pont ez adatik meg. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű dolgokra leszünk együtt képesek és valóban meg tudom mutatni tudásomat.”

„Nagyszerű egy ismerős arcot üdvözölni újra a csapatban – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Pierre-rel dolgoztam, amikor a WRC2-bven versenyzett Ford Fiesta R5-tel. Rengeteg értékes tapasztalatot szerzett különböző autókkal. Az elmúlt szezonokban, és kíváncsian várom. Hogy megmutassa fejlődését a hibrid Pumával. Ugyancsak örömteli, hogy még egy fiatal versenyző tud a WRC legmagasabb szintjén vezetni ezekben az új autókban.”

Az M-Sport negyedik autójával a Montén Sébastien Loeb állt rajthoz és aratott győzelmet, míg Svédországban Lorenzo Bertelli fog versenyezni.

Friss