2024. április 27. 00:52

KezdőlapWRCHyundai: Újabb vezető távozik

Hyundai: Újabb vezető távozik

-

A Hyundai nem a legjobb napjait éli mostanában, hiszen Andrea Adamo távozása, Thierry Neuville tesztbalesete és a Monte problémái után elköszön a csapattól az ügyfélprogramért felelős Andrew Johns is.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Andrea Adamo 2021 végén döntött úgy, hogy távozik a koreai gyártótól, és feladatait azóta Julien Moncet csapatigazgató-helyettes látja el.

A koreai gyártó felkészülését a 2022-es vb-szezonra komolyan befolyásolta Thierry Neuville tesztbalesete a Rally1-es autóval, mely során gyakorlatilag megsemmisült az autó egy patakba esve. Szerencsére versenyzői sérülés nem történt.

Ezt követően jött a Monte-Carlo Rally, amelyet csak Thierry Neuville tudott befejezni egy szakaszt nyerve a hatodik helyen. Ott Tänak egy baleset utáni sérülés, Oliver Solberg pedig az autóba áramló üzemanyaggőz miatt állt ki.

A rossz napok azonban nem értek véget továbbra sem a Hyundai számára, március közepén távozik Andrew Johns is, aki a WRC2-es versenyzésért, valamint az i20 N Rally2 és i20 R5 autók programjaiért a felelős.

„A Hyundai Motorsport Customer Racing menedzsere, Andrew Johns személyes okok miatt közös megegyezéssel távozik a csapattól – tudatta a koreai gyártó a Dirtfish oldalával – Johns 2022. március 13-ig látja el feladatait annak érdekében, hogy az i20 N Rally2-vel, az i20 R5-tel, valamint a TCR autóink kínálatával el tudja látni ügyfeleinket.

Johns segíteni fog helyettese megtalálásában a Hyundai számára nagyon fontos szerepkörben, miközben folytatjuk a szélesebb vállalati struktúra újraértékelését. A Customer Racing részlegen belül mások munkája változatlan marad.”

Johns 2019 óta töltötte be posztját, szerepét ugyancsak Julien Moncet fogja átvenni.

A WRC idei második versenyét, a havas Svéd Rallyt három hét múlva rendezik.

Forrás:dirtfish.com

Friss