2024. március 29. 11:28

KezdőlapWRCLoeb taxisofőr lett

Loeb taxisofőr lett

-

Sébastien Loeb igazán elfoglalt volt januárban, és bár rally vb-futamon nem indul februárban, 10 hétből nyolc során versenyautóban fog ülni, ráadásul taxisofőrként is tevékenykedik.

Sébastien Loeb a Dakaron kezdte a 2022-es évet, ahol két hét versenyzés után a második helyen zárt. Épphogy véget ért a szaúdi verseny, máris el kellett kezdenie a felkészülést a Monte-Carlo Rallyra, melyet végül meg is nyert.

A folytatás sem lesz unalmas a kilencszeres rally világbajnoknak, hiszen március közepéig 10 hétből nyolcszor versenyautóba ül.

„Nagyon elfoglalt vagyok, de nem bánom – mondta Sébastien Loeb a Dirtfish oldalának. – A Dakart és a Montét is nagyon élveztem, mindkettőn részt akartam venni, bár tudtam, hogy milyen közel vannak egymáshoz. Csupán egy napot voltam otthon. A Dakar után szombaton értem haza, majd vasárnap már a Monte előtti tesztre mentem. Kevés szabadidőm volt, nem nagyon láttam a lányomat.

Loeb a Monte után hat nappal már saját csapata színeit képviselte a Trophée Andros sorozatban elektromos autóval, mellyel az ötödik helyen zárt a Clemont-Ferrandtól délre lévő Super Besse síterep haván és jegén.

A francia versenyző azonban ezt követően sem fog pihenni.

„Ezen a hétvégén lesz a Bajnokok Tornája. A Trophée Andros csak szombaton volt, a ROC azonban már csütörtökön kezdődik és csak hétfőn térek haza.”

A Bajnokok Tornáját követően pedig az Extreme E idei első versenyén van jelenése Loebnek, a szaúdi Neomban. Egy szabad hétvége után pedig már az Abu Dhabi Desert Challenge következik, mely a tereprally vb (WRRC) hat napon át tartó második futama. A Montét az M-Sport csapatával nyolcadszor megnyerő Loeb pedig csak ezután tud pihenni.

„Nem igazán fogok pihenni. Amikor otthon vagyok, elfoglaltabb vagyok, mint bármikor. Tudtad, hogy van egy másik munkám? Elviszem a lányomat és a barátnőm lányát az iskolába, majd utána elmegyek értük és elmegyünk edzőterembe, táncórára, mindenhova. Őszintén szólva manapság a rally csak hobbi számomra. Igazából taxisofőrként dolgozok.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss