2024. április 25. 09:32

KezdőlapE-MOBILITYLoeb és Gutiérrez maradnak Hamilton csapatánál

Loeb és Gutiérrez maradnak Hamilton csapatánál

-

Miután pontegyenlőséggel maradtak le az Extreme E első bajnoki címéről, az X44 legénysége változatlanul (Loeb és Gutiérrez felállásban) tér vissza, hogy megszerezze, amihez már oly közel kerültek.

A páros a sorozat mindegyik időmérőjét megnyerte, így az egyik komoly kihívóként kellett számolni velük már a kezdetektől fogva. Versenyt nyerniük azonban egészen az utolsó – ötödik – futamig nem sikerült, ezzel pedig sok pontot ajándékoztak az ellenfeleknek.

Vigaszdíjként azonban a sorozat egyik fő értékét népszerűsítő kezdeményezésben voltak a legeredményesebbek, így elhódították a Fenntarthatósági Díjat.

Loeb – még szinte el sem kezdődött az év – máris szerzett egy második helyet a Dakar Rallyn, és egy Monte-Carlo Rally győzelmet is magáénak tudhat. Ezek után a WRC-ben jó eséllyel lesz még jelenése, de a két sorozat között csak egyszer van átfedés – az Akropolisz Rallyt és az XE chilei fordulóját rendezik egy héten.

„Nagyon boldogan csatlakozom a második szezonban is az X44-hez – mondta Loeb. – A tavalyi év nagyon megerőltető volt, sokat szenvedtünk az autóval, és balszerencsénk is volt. Ennek ellenére az összes időmérőn elsők voltunk, és győzelemmel zártuk az évet, ugyanannyi ponttal, mint a bajnokok, tehát optimisták vagyunk!

Ugyan a többi csapat tagjai is erősek, de mi megmutattuk, hogy tudunk nyerni a legnehezebb terepen is, úgyhogy azon leszünk, hogy többször legyünk a dobogón. A szurkolóink rendkívül lelkesen támogattak minket az első versenytől fogva, remélem ezt sikerül bajnoki címmel meghálálni nekik.”

Loeb csapattársa Cristina Gutiérrez is ott volt Szaúd-Arábiában. A Light Prototypes kategória harmadik helyén végzett, ezzel harmadik nőként ért a dobogóra a versenyen. Tavaly pedig tereprally világkupát nyert törött háttal.

„Nagyon közel álltunk a bajnoki címhez tavaly – vélekedett Gutiérrez. – Még több motivációval és izgatottsággal vágunk neki 2022-nek, hogy megszerezzünk az első helyet. Amióta csatlakoztam a csapathoz, nagyon sokat tanultam, minden egyes versennyel erősebbnek és gyorsabbnak érzem magam.

Úgyhogy már nagyon várom, hogy újra autóba üljek, és megmutassam, mire vagyok képes. A bolygó egészen új oldalát fedezhetjük majd fel, és új dolgokat tanulunk majd a versenyhelyszínekről. Azzal, hogy rávilágítunk a kihívásokra, remélem magamat is oktatni tudom azzal kapcsolatban, mit tudunk segíteni.”

Forrás:Extreme E

Friss