2022. december 06. 22:08
KezdőlapWRCAz M-Sport nem dőlhet hátra

Az M-Sport nem dőlhet hátra

-

- Hirdetés -

Az M-Sport műszaki igazgatója, Chris Williams szerint a fordos csapat nem dőlhet hátra azt követően sem, hogy a Monte-Carlo Rallyn 2018 után újra nyerni tudtak Sébastien Loebbel.

A rally világbajnokság új korszaka, a hibrid autók érája a Monte-Carlo Rallyn az M-Sport Ford csapat számára győzelemmel kezdődött Sébastien Loeb révén, de Craig Breen is a harmadik helyen ért célba a Ford Puma Rally1-gyel.

- Hirdetés -

A jó szezonkezdés ellenére Chris Williams, az M-Sport műszaki igazgatója óvatosan nyilatkozott a WRC honlapjának.

„Számomra semmi kétség, hogy a Montén mutatott szintünket hamar utolérik a többiek, ha már nincsenek ott most – mondta Chris Williams. – Kemény munka volt, hogy elérjük ezt a szintet, de a munka most sem állhat meg, hiszen csak egy versenyen vagyunk túl. Ezekkel az autókkal tesztelni és versenyezni is más dolog.”

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Williams dicsérte Sébastien Loeb Montén aratott győzelmét is.

„Fantasztikus eredményt ért el Sébastien Loeb. Hihetetlen pillanat volt. Már az első autóba üléstől tetszett neki a Puma és ezt láthattuk a versenyen is. Azonban ezért az M-Sportnál és a Fordnál is keményen dolgozott mindenki. Nem tudom eléggé dicsérni azt a munkát, amit a Ford Performance végzett.”

Loeb és Breen mellett Gus Greensmith első szakaszgyőzelmét és az ötödik helyet is megszerezte a Montén, az örömet csupán Adrien Fourmaux balesete árnyékolja be.

Az M-Sport a Monte-Carlo Rally után három pont előnnyel vezet a gyártók bajnokságában a Toyota Gazoo Racing előtt.

A WRC szezon három hét múlva a havas Svéd Rallyval folytatódik, ahol Sébastien Loeb helyett Lorenzo Bertelli indul a negyedik Ford Pumával, míg Horvátországtól az európai versenyeken Pierre-Louis Loubet vezetheti.

Sourcewrc.com

Friss