2024. április 23. 12:27

KezdőlapWRCAz M-Sport nem dőlhet hátra

Az M-Sport nem dőlhet hátra

-

Az M-Sport műszaki igazgatója, Chris Williams szerint a fordos csapat nem dőlhet hátra azt követően sem, hogy a Monte-Carlo Rallyn 2018 után újra nyerni tudtak Sébastien Loebbel.

A rally világbajnokság új korszaka, a hibrid autók érája a Monte-Carlo Rallyn az M-Sport Ford csapat számára győzelemmel kezdődött Sébastien Loeb révén, de Craig Breen is a harmadik helyen ért célba a Ford Puma Rally1-gyel.

A jó szezonkezdés ellenére Chris Williams, az M-Sport műszaki igazgatója óvatosan nyilatkozott a WRC honlapjának.

„Számomra semmi kétség, hogy a Montén mutatott szintünket hamar utolérik a többiek, ha már nincsenek ott most – mondta Chris Williams. – Kemény munka volt, hogy elérjük ezt a szintet, de a munka most sem állhat meg, hiszen csak egy versenyen vagyunk túl. Ezekkel az autókkal tesztelni és versenyezni is más dolog.”

Williams dicsérte Sébastien Loeb Montén aratott győzelmét is.

„Fantasztikus eredményt ért el Sébastien Loeb. Hihetetlen pillanat volt. Már az első autóba üléstől tetszett neki a Puma és ezt láthattuk a versenyen is. Azonban ezért az M-Sportnál és a Fordnál is keményen dolgozott mindenki. Nem tudom eléggé dicsérni azt a munkát, amit a Ford Performance végzett.”

Loeb és Breen mellett Gus Greensmith első szakaszgyőzelmét és az ötödik helyet is megszerezte a Montén, az örömet csupán Adrien Fourmaux balesete árnyékolja be.

Az M-Sport a Monte-Carlo Rally után három pont előnnyel vezet a gyártók bajnokságában a Toyota Gazoo Racing előtt.

A WRC szezon három hét múlva a havas Svéd Rallyval folytatódik, ahol Sébastien Loeb helyett Lorenzo Bertelli indul a negyedik Ford Pumával, míg Horvátországtól az európai versenyeken Pierre-Louis Loubet vezetheti.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss