2024. április 19. 20:29

KezdőlapWRCA Hyundai élén maradna Julien Moncet

A Hyundai élén maradna Julien Moncet

-

A Hyundai Motorsport csapatát Andrea Adamo távozása után ideiglenesen Julien Moncet vezeti, aki azonban szívesen maradna a folytatásban is.

A Hyundai Motorsport továbbra is keresi Andrea Adamo utódját a csapatvezetői posztra, amíg pedig nem találják meg a megfelelő személyt, addig Julien Moncet tölti be ezt a szerepet csapatigazgató-helyettesként.

„Egyelőre én vagyok a felelős a motorsport programért – mondta Julien Moncet a Dirtfishnek. – A Svéd Rallyn is én vezetem, a csapatot, mert az átalakítása továbbra is tartani fog.”

Moncet elárulta a Dirtfishnek, hogy szívesen lenne ő a végleges csapatvezető is.

Andrea Adamo decemberben hagyta el a Hyundait, miután két gyártó világbajnoki cím után, tavaly nem tudták folytatni ezt a sorozatot.

Pár nappal ezelőtt pedig újabb távozó személye látott napvilágot a Hyundainál, Andrew Johns márciusban köszön le a WRC2-es program és az ügyfélprogram vezetéséről. Johns helyét is ideiglenesen Moncet fogja betölteni.

Moncet irányította a rally vb szezonra való felkészülést a Monte-Carlo Rally előtti utolsó hetekben, majd magán a versenyen is, melyen a Hyundai messze elmaradt a várakozástól. Thierry Neuville a soványka hatodik helyet szerezte meg, azonban Ott Tänak és Oliver Solberg is feladni kényszerült a szezonnyitót.

A nem jól alakult első verseny után a Hyundai a harmadik helyen áll a gyártók versenyében az M-Sport és a Toyota mögött.

A Svéd Rallyt bő két hét múlva rendezik.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss