2024. március 29. 02:35

KezdőlapWRCNeuville navigátora egy fiatal versenyzővel tér vissza

Neuville navigátora egy fiatal versenyzővel tér vissza

-

Nicolas Gilsoul, Thierry Neuville korábbi navigátora idén a belga rallybajnokság tíz versenyén indul Gino Bux társaként egy Skoda Fabia Rally2-vel.

A 22 éves Gino Bux a tavalyi Stellantis Cup Belux győztese lett Peugeot 208 Rally4-gyel Steven Spittaels navigálásával, azonban a fiatal belga versenyző idén hazája legerősebb kategóriájába lép egy Skoda Fabia Rally2-vel, ráadásul navigátora az igen rutinos Nicolas Gilsoul lesz, aki 246 versenyen olvasta már az itinert.

„Néhány éve már terveztem, hogy Rally2-es autóval folytatom karrierem, de az anyagiak mindig közbeszóltak – mondta Gino Bux a belga bajnokság hivatalos oldalának. – Annak nem láttam értelmét, hogy egy versenyre üljek ilyen autóba egy ilyen erős bajnokságban.

Ahhoz, hogy felvegyem a kategória tempóját sok versenyzésre és kilométerre van szükségem. A tavalyi Stellantis Cup Belux megnyerése után sokat nőtt az esélye, hogy idén Rally2-es autóra váltsak. A meglévő partnereim nagyon lelkesek voltak az autóváltást illetően, így John Wartique barátommal elkezdtünk kopogtatni a megfelelő ajtókon. Az eredmény pedig hihetetlen: 10 belga bajnokin tudok indulni. Még soha nem voltam ilyen motivált.”

Nicolas Gilsoul, Thierry Neuville korábbi navigátora örömmel mondott igent a közös versenyzésre Gino Bux-szal.

„A belga bajnokságban való indulás Ginoval, akit már évek óta ismerek, egy olyan program, ami a legjobbkor jött – mondta Nicolas Gilsoul. – Mindent megteszek a magam részéről, hogy Gino be tudja bizonyítani, hogy képes a belga élmezőnyben harcolni és megérdemel egy ilyen autót. Bátorítani fogok, tanácsokat adok, segítek, amiben csak tudok és közben irányítom is a dolgokat, ahogy azt tettem más versenyzők esetében is korábban. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön ez a nagyszerű program.”

A Bux–Gilsoul páros Skodáját az SXM Competition csapata készíti fel Jourdan Serderidis és Frederic Miclotte irányításával.

A Belga Rally Bajnokság február 24-26. között a Rally van Haspengouw versennyel kezdődik, majd az utolsó, tizedik versenyt, a Spa Rallyt december 3-4. között tartják. A bajnokságban csak aszfaltos versenyek kaptak helyet. Az Ypres Rallyt, mely jó eséllyel pályázik a WRC augusztus közepén tartandó versenyére jelenleg június 23-25. közötti dátummal szerepel.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss