back to top
2024. május 08. 03:30

KezdőlapWRCSerderidis lehet az első, aki a vb-n kívül indul Rally1-essel

Serderidis lehet az első, aki a vb-n kívül indul Rally1-essel

-

Jourdan Serderidis két rally világbajnoki futamon és Belgiumban is szeretne Ford Puma Rally1-es autóval indulni az idei év során, írja a francia rallye-sport.fr. Ha ez megvalósul, akár ő lehet az első, aki az idén bevezetett Rally1-es autó a világbajnokságon kívül indul.

Jourdan Serderidis korábban már bérelt az M-Sporttól WRC-t, és ugyanezt teszi idén a Rally1-es autó esetében is, mellyel a vb hatodik versenyén, Kenyában (június 22-26.) és tizedik futamán, az Akropolisz Rallyn (szeptember 8-11.) is szeretne indulni.

A görög versenyző tavaly ugyancsak indul hazai vb-futamán egy Ford Fiesta WRC-vel, mellyel a 22. helyen ért célba, tavaly év végén pedig már kipróbálhatta murván egy teszten a Ford Puma Rally1-et is.

Serderidis a vb-futamok mellett tervezi az indulást a belga ASAF bajnokságban is a Ford Pumával.

Az 58 éves pilóta 2013-ban indult első vb-futamán, Walesben, Ford Fiesta R5-tel, legjobb vb eredményét a 2017-es Ausztrál Rallyn érte el, amikor a kilencedik helyen zárt Citroën DS3 WRC-vel, egy évvel később pedig a 10. helyen ért célba Ausztráliában Ford Fiesta WRC-vel.

Az M-Sport által épített Ford Puma Rally1-gyel áll rajthoz Lorenzo Bertelli is Svédországban.

Malcolm Wilson csapatában a Horvát Rallytól pedig Pierre-Louis Loubet vezetheti a negyedik autót, a francia versenyző hét vb-futamon áll rajthoz a Puma Rally1-gyel.

Serderidis idén Gino Bux és Nicolas Gilsoul belga bajnokságban való szereplését is segíti navigátorával, Frederic Miclotte-tal.

Friss