2024. április 25. 18:26

KezdőlapWRCA Svéd Rallyn indul az első ügyfélversenyző

A Svéd Rallyn indul az első ügyfélversenyző

-

A Svéd Rallyn is 11 Rally1-es autó lesz, annak ellenére, hogy Sébastien Ogier és Sébastien Loeb sem indul. Először szerepel azonban ügyfélversenyző a 2022-es  szezon során.

A Svéd Rally szervezői közzétették az előzetes nevezési listát a februári versenyről, melyen ismét 11 Rally1-es autó szerepel.

Az M-Sport és a Toyota is négy, míg a Hyundai három autót indít a Montéhoz hasonlóan.

A Ford Pumákat Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith fogja vezetni, továbbá Lorenzo Bertelli kibérli az egyik Rally1-es autót. Az M-Sport számára Breen, Fourmaux és Greensmith szerezhet gyártói pontokat.

A Toyotánál Kalle Rovanperä, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta mellett Esapekka Lappi is elkezdi az idei programját.

A Hyundainál Thierry Neuville, Ott Tänak és Oliver Solberg vezethet ismét.

A versenyen korábbi győztesként áll rajthoz Thierry Neuville (2018, Hyundai), Ott Tänak  (2019, Toyota) és Elfyn Evans (2020, Toyota) is.

Az is kiderült a nevezési listából, hogy Kalle Rovanpera fog elsőként rajtolni az első napon Craig Breen és Thierry Neuville előtt.

A WRC2-ben Andreas Mikkelsen, Marco Bulacia és Nikolay Gryazin indul a Toksport WRT Škodáival, az M-Sport pedig Jari Huttunent és Mattias Adielssont indítja idén először a WRC2-ben. Az ALM Motorsport George Linnameát indítja Volkswagenjével.

A hathónapos eltiltását már letöltő Ole Christian Veiby szintén egy Volkswagennel tér vissza a WRC2 mezőnyébe tavaly május óta először

Ugyancsak itt indul az Amerikai Rally Szövetség által támogatott Kyle Tilley is.

A Svéd Rally az idei évtől a korábbi helyszíntől északra, Umeaba költözik a több hó reményében. A versenyt idén február 24–27. között rendezik, kizárólag szöges gumikon induló autókkal.

Az első nap három szakaszt kell kétszer teljesíteni, míg a napot az Umea sprint zárja.

A második napon négy szakasz szerepel kétszer, de egyelőre csak a Brattby és az Umea szakasz ismert.

A záró napon egy szakasz kétszer, míg egy egyszer szerepel a programban. A versenytáv 303,74 km lesz.

Előnevezési lista

Friss