2024. április 20. 12:09

KezdőlapERCÉrdi ex-Delecour Sierrával folytatja

Érdi ex-Delecour Sierrával folytatja

-

Ifjabb Érdi Tibor és Csökő Zoltán szerdán bemutatták idei autójukat. A Mitsubishi Lancer Evo X-est egy igen tetszetős Ford Sierrára, a ERC-t pedig Historic ERC-re cserélik.

Ifjabb Érdi Tibor 2014-ben, az osztrák Janner Rallyn mutatkozott be a rally Eb-n, ahol 39 versenyen indult, 13 ERC2-es versenyt nyert, három ERC2-es bajnoki címet szerzett. Legjobb eredményét a 2017-es lett Liepaja Rallyn szerezte, ahol az abszolút kilencedik lett.

Az Eb karrierjét Evo IX R4-es Mitsubishivel kezdte, amit az Evo X-es változat követett, 2019-ben pedig Škoda Fabia R5-tel versenyzett. Utolsó Eb-futamán, a tavalyi Kanári-szigeteki versenyen egy Škoda Fabia Rally2-kitet próbált ki.

2022-ben azonban elköszön a modern autók Eb-jétől és a Historic Eb-n indul, egy A-csoportos Ford Sierrával.

Az autóval korábban Francois Delecour versenyzett, Érdiék pedig a 12-es rajtszámot viselve mutatták be a Sierrát, melyet az 1991-es Montén viselt. A Fordban Anne-Chantal Pauwels navigált és az abszolút harmadik helyen értek célba. Az autóval az 1991-es Sanremo Rallyn Malcolm Wilson és Nicky Grist versenyzett és az abszolút 10. helyen ért célba.

A Historic ERC 2022-es szezonja a Costa Brava Rallyval kezdődik március 17–20. között és a kilenc futamos szezon negyedik versenye június 23–25. között a Mecsek Rally lesz, így Érdiék idén is versenyezhetnek hazai közönségül előtt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss