2024. április 23. 22:14

KezdőlapWRCToyota: Visszatérünk!

Toyota: Visszatérünk!

-

A Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója, Tom Fowler a Monte-Carlo Rallyn utolsó pillanatban elvesztett győzelem után ígéri, Svédországban visszavág a japán gyártó.

Sébastien Ogier egy egész futamon át tartó hatalmas csatát vesztett el M-Sportos honfitársával, Sébastien Loebbel szemben a Monte-Carlo Rally utolsó előtti szakaszán, ahol defektet kapott.

A toyotás Elfyn Evans szombaton csúszott le az útról a harmadik helyen állva, majd vesztett húsz percet egy dombon ragadva.

Fájdalmas volt a Monte – mondta Tom Fowler a WRC hivatalos oldalának. – Nagyon közel voltunk a győzelemhez, és nemcsak Sébastien Ogier révén. Ha megnézzük, hogy Elfyn Evans is milyen jól vezetett, akár kettős győzelmet is arathattunk volna. Az elért eredmény, azonban nagyon más lett.

Ugyanakkor, ha azt nézzük, hogy négy autóval indultunk a szezonnyitón és mindenki jól teljesített megláthatjuk a pozitívumot is. Közel voltunk a győzelemhez, de nem értük el. Az okozott fájdalmat pedig arra használjuk, hogy Svédországban még erősebben térjünk vissza.

Győzelem esetén könnyű távozni egy versenyről és azt gondolni, hogy a legjobb vagy, aztán a következő versenyen valaki legyőz. Most más a helyzet, de Svédországban visszatérünk.”

A Toyota három pont hátránnyal áll az M-Sport mögött a szezonnyitót követően. A japán gyártó tavaly kilenc versenyt tudott megnyerni 12-ből és megszerezte a gyártók vb címét, valamint Ogier révén az egyéni vb címet is.

A szezonnyitón Kalle Rovanperä a negyedik helyen ért célba és Sébastien Loeb, valamint Sébastien Ogier mögött a harmadik legtöbb pontot gyűjtötte, így a svéd verseny első napján ő indulhat elsőként.

Forrás:wrc.com

Friss