2022. december 09. 23:59
KezdőlapWRCToyota: Visszatérünk!

Toyota: Visszatérünk!

-

- Hirdetés -

A Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója, Tom Fowler a Monte-Carlo Rallyn utolsó pillanatban elvesztett győzelem után ígéri, Svédországban visszavág a japán gyártó.

Sébastien Ogier egy egész futamon át tartó hatalmas csatát vesztett el M-Sportos honfitársával, Sébastien Loebbel szemben a Monte-Carlo Rally utolsó előtti szakaszán, ahol defektet kapott.

A toyotás Elfyn Evans szombaton csúszott le az útról a harmadik helyen állva, majd vesztett húsz percet egy dombon ragadva.

Fájdalmas volt a Monte – mondta Tom Fowler a WRC hivatalos oldalának. – Nagyon közel voltunk a győzelemhez, és nemcsak Sébastien Ogier révén. Ha megnézzük, hogy Elfyn Evans is milyen jól vezetett, akár kettős győzelmet is arathattunk volna. Az elért eredmény, azonban nagyon más lett.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Ugyanakkor, ha azt nézzük, hogy négy autóval indultunk a szezonnyitón és mindenki jól teljesített megláthatjuk a pozitívumot is. Közel voltunk a győzelemhez, de nem értük el. Az okozott fájdalmat pedig arra használjuk, hogy Svédországban még erősebben térjünk vissza.

Győzelem esetén könnyű távozni egy versenyről és azt gondolni, hogy a legjobb vagy, aztán a következő versenyen valaki legyőz. Most más a helyzet, de Svédországban visszatérünk.”

A Toyota három pont hátránnyal áll az M-Sport mögött a szezonnyitót követően. A japán gyártó tavaly kilenc versenyt tudott megnyerni 12-ből és megszerezte a gyártók vb címét, valamint Ogier révén az egyéni vb címet is.

A szezonnyitón Kalle Rovanperä a negyedik helyen ért célba és Sébastien Loeb, valamint Sébastien Ogier mögött a harmadik legtöbb pontot gyűjtötte, így a svéd verseny első napján ő indulhat elsőként.

Sourcewrc.com

Friss