back to top
2024. május 09. 01:01

KezdőlapWRCHyundai: Svédországban cél a dobogó

Hyundai: Svédországban cél a dobogó

-

A kiábrándító Monte-Carlo Rally után óvatos a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese, Julien Moncet, aki a számos változtatás ellenére sem vár győzelmet csapatától a világbajnokság második fordulóján, a Svéd Rallyn, és már egy dobogóval is elégedett lenne. Ehhez a három gyári Ford és a három gyári Toyota közül összesen négy autót kéne megverniük. 

Kielemeztük a Monte-Carlo Rallyt – mondta Julien Moncet a WRC hivatalos oldalának. – Elemeztük a teljesítményt, a teljes versenyt, a problémákat és a csapatunk munkáját. Már dolgozunk a problémák megoldásán, amikkel kiemelten foglalkoztunk a január végi finn teszten is. Van néhány új alkatrészünk, melyeket a teszteken használunk, és már most is előrelépést tapasztalunk. Először a megbízhatóságon kell dolgoznunk és utána tudunk a teljesítményre koncentrálni.”

Moncet elmondta, Svédországban javítana a dél-koreai gyártó a Monte frusztráló eredményén.

Minden versenyen azért indulunk, hogy nyerjünk. A Monte nagyon kemény volt számunkra és ezen változtatnunk kell. A cél, hogy három autóval érjünk célba, és úgy érzem, hogy egy autó dobogón zárhat.”

A tavalyi WRC szezon havas versenyén, a finn Arctic Rallyn a Hyundai Ott Tänak révén nyerni tudott, míg Thierry Neuville a harmadik, Craig Breen a negyedik, Oliver Solberg pedig hetedik lett.

Az utolsó svéd versenyen 2020-ban, Ott Tänak a második, Thierry Neuville a hatodik, Craig Breen pedig a hetedik lett.

Az idei évre a Svéd Rally az ország északabbi részére, Umeába költözött, ahol nagyobb esély van a megfelelő mennyiségű hóra. Két hét múlva 19 gyorsasági szakasz és 303,74 kilométer versenytáv vár a mezőnyre.

Friss