2024. március 29. 15:33

KezdőlapWRCA Hyundai marad a WRC2-ben

A Hyundai marad a WRC2-ben

-

A Hyundai Motorsport bár elveszíti a WRC2-es programért felelős csapatvezetőt, és eddig nem is nevezett WRC2-es versenyzőket, de továbbra is tervezi a sorozatban való indulást.

A Hyundai Motorsport 2018-ban a Sarrazin Motorsporttal, majd 2019-től a Markko Martin és Ott Tanak irányította RedGrey csapatával vett részt a WRC2-es bajnokságban.

Idén azonban sem a Montén, sem pedig Svédországban nem indított versenyzőt a vb második kategóriájában, Julien Moncet csapatigazgató helyettes azonban megerősítette, hogy fognak versenyzőket indítani az idei évben is a WRC2-ben.

A Rally2-es autókkal való program nagyon fontos tényező számunkra – mondta a márciusban a WRC2-es programot átvevő Moncet a Dirtfishnek. – Az idei programunkról a következő napokban döntünk és biztosan folytatni fogjuk.”

A WRC2-es programra leginkább Teemu Suninennek van esélye. Az azonban még kérdés, hogy lesz-e második versenyző is a WRC2-ben, amire tavaly év végén a spanyol Pepe Lópezt jelölték meg a nem hivatalos hírek.

A tavalyi szezonban Jari Huttunen a koreai csapattal tudott nyerni a Szardínia Rallyn, a belga Ypres Rallyn, a Finn Rallyn pedig a harmadik helyen zárt. Teemu Suninen a Spanyol Rallyn indult a Hyundai WRC2-es csapatával és zárt a második helyen.

Jari Huttunen, aki tavaly a WRC2 harmadik helyén zárt Andreas Mikkelsen és Mads Ostberg mögött, idén már az M-Sport csapatával indul a bajnokságban.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss