2024. április 19. 11:48

KezdőlapWRCLoubet resetet nyomott

Loubet resetet nyomott

-

Pierre-Louis Loubet idén az M-Sporttal hét WRC futamon indulhat, a francia versenyző pedig igyekezett elfeledni a tavalyi rossz évet és a Ford Puma Rally1-gyel kész megmutatni mire képes.

Pierre-Louis Loubet tavaly csupán egyetlen versenyt tudott pontszerzőként befejezni a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, és komoly veszélybe került WRC karrierje is, ám idén az M-Sportnál feledtetheti a pocsék szezont.

Szerintem az M-Sporthoz igazolás volt a legjobb döntés – mondta Loubet a Dirtfishnek. – Tavaly, a tárgyaalások során még nem tudtuk, hogy mennyire lesz jó az autó, de karrierem óta folyamatosan beszéltünk az M-Sport csapatával. 2017-ben már voltam a versenyzőjük, és a jó kapcsolat azt követően is megmaradt, így csodálatos, hogy idén is velük lehetek. Amit a csapat a Montén mutatott az csodálatos volt, így tényleg örülök. Midén mindent megkapok, hogy jó munkát végezzek, és remélem képes leszek rá.”

Loubet-t nem érdekli, hogy a kívül állók mit gondolnak róla a tavalyi szezon után.

Ha az eredményeket nézzük tavalyról, akkor valóban rosszak voltak. Ugyanakkor nem foglalkozom azzal, hogy mit mondanak az emberek, mert csak én tudom, hogy mi is volt valójában. Érzem, hogy idén képes lehetek javítani. Amikor a WRC2-ben a legjobb autót vezettem, képes voltam nyerni. 2019-ben, Finnországban például nagyon közel voltam Kaalle Rovanperához, ami nagy szó volt francia versenyzőként. Ha megismerem majd a Pumát, és minden jól alakul, akkor képes leszek jó eredményeket elérni.”

A WRC2 2019-es bajnoka idén mindent újrakezd.

Idén mindent újra kezdek, mert az elmúlt két évben nem a legjobb döntéseket hoztuk meg. Éppen ezért örülök most, mert úgy érzem, végre minden rendben van. Jobban szerettem volna tíz versenyen indulni, de a hét is nagyszerű, és képes leszek ezekre is jól felkészülni. Egyelőre nem a teljes szezonra készülök, hanem a versenyekre külön.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss