2024. április 20. 14:36

KezdőlapWRCAz M-Sport eladta az első Pumát

Az M-Sport eladta az első Pumát

-

Az M-Sport eladta az első hibrid Rally1-es rallyautóját Jourdan Serderidisnek, aki két WRC futamon is készül indulni ebben az évben, de nem bárkocsival, hanem a sajátjával

A 2017-es WRC Trophy győztese, Jourdan Serderidis lett az első privátkézbe került Rally1-es versenyautó büszke tulajdonosa, aki a Ford Pumával Kenyában és hazai versenyén, az Akropolisz Rallyn készül indulni.

2013-ban az első R5-ös autót is én vettem meg, ami szintén egy Ford volt – mondta Jourdan Serderidis a Dirtfishnek. – Remélem, a jövőben többen is fognak Rally1-es autót venni. Az, hogy megvásárolható privát versenyzők számára is a hibrid autó, nagyszerű kezdeményezés az FIA részéről.

Ez a sport és egy ilyen autó nem olcsó, de hosszútávon megtérül az ára, fantasztikus érzés egy ilyen autót vezetni és nagy adrenalin löketet is ad. Két vagy három vb-futamot tervezek vele. Az M-Sport révén szerzett korábbi tapasztalatok nagyszerűek voltak, ezért nem is volt kérdés, hogy milyen Rally1-es autót veszek.

A vásárlást már a Monte-Carlo Rally előtt eldöntöttem, így az ott mutatott teljesítmény nem is volt rám hatással. Kenyában megismerem az autót és igyekszek felkészülni az Akropolisz Rallyra, ahol bízom benne, hogy jobb teljesítményt tudok nyújtani, mint tavaly. Szerintem egy top 15-ös helyezés reális lenne számomra.”

Serderidis azonban nem csak a vb-n, hanem a belga Rallye de Hannut és Rallye des Ardennes versenyen is indul.

A belga bajnokságban az R5-ös autóké a főszerep, ezért ezen a két versenyen ilyen autóval tervezek indulni. Alig várom már, hogy ott lehessek.”

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke szerint az első Rally1-es autó eladása mutatja, hogy nagy kereslet van az új autókra.

Nagyon örülünk Jourdan döntésének – mondta Millener. – Évek óta nagyon jó ügyfelünk, már nagyon várjuk, hogy idén is dolgozhassunk vele. A világ minden tájáról kaptunk megkereséseket a Rally1-es autóval kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy az emberek tisztában vannak vele, hogy az autó elérhető számukra is és tudnak versenyezni a Rally1-es autókkal.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss