2024. április 26. 17:53

KezdőlapWRCEvans szerint így lehet esélye a vb címre

Evans szerint így lehet esélye a vb címre

-

Elfyn Evans, a Toyota Gazoo Racing walesi pilótája szerint a versenyek megnyerése és a folyamatos pontszerzés lehet a kulcsa a vb címének.
 
Elfyn Evans az elmúlt két szezonban a második helyet szerezte meg a rally világbajnokságon Sébastien Ogier mögött, így idén, a nyolcszoros világbajnok távollétében az első számú esélyesé lépett elő.
A szezonja azonban a Monte-Carlo Rallyn nem a tervei szerint kezdődött, miután a sisteroni gyorsaságin lecsúszott az útról. Nincs veszve minden, de a következő futamokon nagyon össze kell kapnia magát. 
 
„A legfontosabb, hogy ha bajnok szeretnék lenni, akkor versenyeket kell nyernem – mondta Elfyn Evans a WRC hivatalos oldalának. – Tavaly nem sikerült elég versenyt nyerni. Emellett azonban, nagyon fontos a folyamatos pontszerzés is. Azzal, hogy Sébastien Loeb és Sébastien Ogier a Monte első két helyén zárt, jóval kisebb a hátrányom a nem jól sikerült szezonnyitó után.”
 
Evans a Montén szerzett négy pontjával 13 pontos hátrányban van a bajnokság harmadik helyén álló Kalle Rovanperä mögött.
 
A walesi versenyző a Svéd Rallyn legutóbb nyerni tudott, de szerinte az idei verseny más lesz.
 
„Új helyszínre költözött a verseny, új szakaszok lesznek, teljesen más lesz a rally. A svéd verseny azonban csodálatos, ha megfelelőek a körülmények, és biztos vagyok benne, hogy azok lesznek. Már nagyon várom, de hogy mit tudok elérni, csak akkor fogom látni, ha már ott leszek.”
Elfyn Evans a Svéd Rallyn hatodikként fog rajtolni az első napon.
Forrás:wrc.com

Friss