2024. április 25. 11:39

KezdőlapWRCTanak: Van az autóban potenciál

Tanak: Van az autóban potenciál

-

Ott Tänak, a Hyundai Motorsport versenyzője és a 2019-es világbajnok alkalmasnak érzi a Hyundai i20 Rally1-et, hogy a vb címért harcoljon.
 
Ott Tänak a WRC szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn kiállni kényszerült, miután a szombati versenynapon megsérült autója. Ennek ellenére az észt pilóta érzi autójában a megfelelő erőt.
 
„Biztos vagyok benne, hogy ha nincs probléma, akkor elég gyors lesz az autó – mondta a 2019-es világbajnok a WRC hivatalos oldalának. – A Montén szinte folyamatosan problémákkal küzdöttünk és csak ritkán érezhettük az autó igazi potenciálját. Ha sikerül a problémákat megoldani, akkor láthatjuk reálisan, hogy hol tartunk. A nehezebb körülmények között azt gondolom, hogy versenyképesek voltunk.”
 
Tänak a tavalyi szezon havas versenyét, a finn Arctic Rallyt megnyerte, később azonban sorra jöttek a problémás versenyen számára, majd a Monza Rallyt már ki is hagyta.
Az észt versenyző 2019-ben a Toyota Gazoo Racing versenyzőjeként megnyerte a rally világbajnokságot, majd a következő szezontól a Hyundaihoz igazolt ahol eddig mindössze két versenyt tudott nyerni, ötször zárt a második helyen, egyszer pedig harmadik lett.
A Montén a Hyundai versenyzői közül csupán Thierry Neuville ért célba a hatodik helyen, míg Oliver Solberg Ott Tänakhoz hasonlóan kiállni kényszerült.
A koreai gyártó két hét múlva a Svéd Rallyn javíthat a rossz szezon kezdésen.
Forrás:wrc.com

Friss