2024. április 19. 01:17

KezdőlapWRCA Hyundai új teszthelyszínt talált 

A Hyundai új teszthelyszínt talált 

-

A Hyundai új teszthelyszínt talált, Alzenau környéke után az új helyszín a finn Jamsa lett, mely a Finn Rally otthonát jelentő Jyvaskylától 60 km-re van. 

A hibrid rendszer bevezetése új szabályokat is hozott a WRC-be, mely lehetőséget ad új teszthelyszín kijelölésére is, ahol fejlesztési munkálatok is folyhatnak.  

A koreai gyártó keresett is egy új helyszínt ezen munkálatoknak és az új helyet Finnországban, Jamsában találta meg, mely 60 km-re van a Finn Rally központjától Jyvaskylától, az Ouninpohja szakasz küszöbén. A helyszín ugyancsak közel van a Pihlajakoski és Paijala gyorsági szakaszokhoz. 

“Az FIA szabályozás változása lehetővé tette, hogy legyen egy központunk és legyen egy olyan központunk, ahol a különböző dolgokat ellenőrizhetjük. – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese a WRC hivatalos oldalának. Erre a feladatra Finnország lesz a legalkalmasabb, ezért ide költöztünk.” 

Az új helyszín teszt szakaszai Jamsa környékén vannak, és ilyen körülményeket eddig csak a Toyota Gazoo Racing élvezhetett. 

Az új szakaszok alkalmasak a téli versenyekre való készüléshez és persze a finn WRC futamra való készülésre, és gyors versenyekre való tesztekre is. 

A Hyundai számára el is kell a jó felkészülésre alkalmas helyszín, hiszen a Montén rengeteg probléma után, csak Thierry Neuville tudott célba érni, míg Ott Tanak és Oliver Solberg kiállni kényszerült. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss