2024. április 25. 15:41

KezdőlapWRCIndul-e idén kisebb versenyeken a Hyundai? 

Indul-e idén kisebb versenyeken a Hyundai? 

-

A Hyundai Motorsport amióta kitört a járvány kisebb versenyeken is indulva igyekszik felkészülni az aktuális WRC futamra, idén azonban nagyon nehéz volt a koreai gyártó számára a szezonkezdés, ezért ez változik. 

Kívülről nézve a Hyundai módszere, miszerint kisebb versenyeken való indulással is készül a WRC futamokra, jónak tűnik az idei nehéz év kezdés után is, azonban Julien Moncet nem így gondolja. 

“Nem zártuk ki a kisebb versenyeken való indulást – mondta a Hyundai csapatigazgató-helyettese a Dirtfishnek. – Jelenleg azonban úgy gondolom, hogy az autó alapjain kell finomítani, meg kell győződnünk mindennek az optimális működéséről, hogy minden alkatrészből elég van. A WRC-n kívüli versenyzés csak ezután kerülhet szóba. Jelenleg az alapvető feladatokra koncentrálunk és nem pedig különféle dolgokra. Nem utasítom el, hogy kisebb versenyeken induljunk, de jelenleg ennek nem látom a lehetőségét.” 

A Hyundai mellett az M-Sport és a Toyota sem jelezte, hogy gyári versenyzőivel és Rally1-es autóval indulna a WRC-n kívül, de Jari-Matti Latvala, a Toyota csapatmenedzsere saját maga is indulna versenyen Rally1-es autóval az év második felében. 

A koreai gyártó a WRC szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn csupán Thierry Neuville hatodik helyének örülhetett, míg Ott Tanak és Oliver Solberg egyaránt kiesett. A Hyundai egyelőre WRC2-es versenyzőket sem indít, erre csak később kerül sor. 

Forrás:dirtfish.com

Friss