2024. április 20. 05:51

KezdőlapWRCA Toyota elégedett a tesztek után 

A Toyota elégedett a tesztek után 

-

A Toyota technikai igazgatója, Tom Fowler elégedett a Toyota GR Yaris Rally1-es autóval a Svéd Rally előtti teszteket követően. A csapathoz visszatért Esapekka Lappi is. 

A Toyota idén megszerezheti öt versenyből negyedik győzelmét, valamint mesterhármast is érhet el, ha sikerrel jár a Svéd Rallyn.  

A japán gyártó első svéd győzelmét még Jari-Matti Latvala, a Toyota jelenlegi csapatfőnöke szerezte 2017-ben, majd 2019-ben Ott Tanak, 2020-ban pedig Elfyn Evans ért elsőként célba a Yaris WRC-vel. 

A győzelem akár Esapekka Lappin is múlhat, aki 2018 után tért vissza egykori nevelő csapatához, hogy Sébastien Ogier-t helyettesítse az idei versenyeken.  

A Toyota technikai igazgatója elégedett az új Rally1-es Yaris autóval a Svéd Rally előtti teszteket követően. 

“A Monte-Carlo Rally után Finnországban teszteltük az autót, ahol először tesztelhettük a GR Yaris-t hideg körülmények között – mondta Tom Fowler, a Toyota technikai igazgatója a WRC hivatalos oldalának. – A teszt rendben zajlott, nem volt problémánk. Az elején nyilván egy kicsit hangolódni is kellett az autóhoz. Nulla és mínusz 10 fok között tesztelhettünk, ami elég széles tartomány lehet a Svéd Rallyhoz is. A finn teszten ugyanakkor a hóval volt némi probléma, mert túl sok volt belőle. Az autó teljesítményét kevésbé tudtuk tesztelni. Ezt követően Svédországban folytattuk a munkát négy napon át, ami már sokkal ideálisabb volt. Örülünk, hogy Esapekka visszatért hozzánk.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss