2024. április 26. 21:59

KezdőlapWRCSolberg első hazai versenye előtt gyári versenyzőként 

Solberg első hazai versenye előtt gyári versenyzőként 

-

Oliver Solberg a Monte-Carlo Rallyn kiállni kényszerült, ezért a Svéd Rallyn, mely egyben az első hazai versenye lesz gyári versenyzőként, javítani szeretne. 

Petter Solberg fia, Oliver tavaly lépett a WRC legerősebb kategóriájába, azonban a Svéd Rally törlése miatt csak idén kerül sor első hazai versenyére gyári pilótaként. 

“Nagyon érzelmes hétvége lesz a svéd, mert először indulok gyári versenyzőként a hazai versenyemen – mondta Oliver Solberg. – Erről álmodtam egész életemben. Fontos lépésnek tartom a Svéd Rally költözését, mert így már biztosítani lehet a fantasztikus téli körülményeket, bár sajnos így szülővárosomból el kellett költözni. A hó és a jég a kedvenc útfelületem, ezért különleges verseny lesz. Meglehetősen agresszívan kell vezetni az autó elejét a nyomokban tartva a hátulját pedig mozgatva, A verseny mindenkinek új lesz, ezért az esélyek kiegyenlítődnek. A verseny gyors és kanyargós utakon zajlik majd, melyeket hófalak határolnak. Talán még néhány rénszarvassal is lehet találkozni.” 

Oliver Solberg a tavalyi finn Arctic Rallyn debütált a WRC legerősebb kategóriájában és azonnal a hetedik helyet szerezte meg. 

A svéd versenyző eddig csupán 2020-ban indult hazai WRC futamán, akkor a WRC3 ötödik helyét szerezte meg Skoda Fabia Rally2 evo-val. 

A Svéd Rallyt jövő héten rendezik, a mezőnynek 17 szakaszt kell teljesíteni, miután kettőt törölni kellett a rénszarvas csordák vonulása miatt. 

Friss