2024. április 25. 09:35

KezdőlapWRCAz Ypres Rally legyőzte a Barum Rallyt 

Az Ypres Rally legyőzte a Barum Rallyt 

-

Az Ypres Rally került a WRC naptárának augusztusi helyére, legyőzve a cseh Barum Rallyt. Belgium másodszor rendezhet WRC futamot. 

A WRC naptárának augusztus közepi helyszínére eredetileg az Észak-Ír Rally volt a legesélyesebb, azonban a szervezők végül lemondani kényszerültek. 

Ezt követően a belga Ypres Rally és a cseh Barum Rally lett a két legesélyesebb verseny, és végül a belga verseny került a WRC naptárba. 

Belgium tavaly került először a vb naptárába. 

Az Ypres Rally tavaly nagy sikert aratott, azonban a terv az volt, hogy idén és 2023-ban ERC futamot rendezhetnek, majd 2024-ben fog újra a vb naptárba kerülni. 

Meglepetésként azonban nem került az Eb naptárába és eddig “csupán” belga bajnokiként szerepelt júniusi dátummal. 

“Belgium tavaly egy új színt hozott a WRC-be trükkös gyorsasági szakaszaival és nagy tempója miatt gyakorlatilag egy versenyző sem jutott levegőhöz a szakaszokon vezetve – mondta Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. – A verseny régiója teljes szívét adja a versenyhez. Tavaly nagy tömegeket láttunk a szakaszok mentén és ez minden bizonnyal elmondható lesz idén a szervizparkról is, ahova idén már bemehetnek a szurkolók.” 

Siebel elárulta, hogy a cseh Barum Rally is komoly esélyes volt. 

“Nagyon lenyűgözött minket a zlíni szervezőcsapat profizmusa és tervei. A Barum Rally továbbra is kulcsfontosságú az Eb naptárában, de nyitva maradt elöttük a WRC futam rendezés lehetősége is. Bízom benne, hogy a jövőben is együtt tudunk dolgozni velük.” 

“Az Ypres Rally tavaly rendkívüli körülmények között került a WRC naptárába – mondta Andrew Wheatley, az FIA WRC menedzsere. – Sikerült a belga szervezőknek egy erős és innovatív versenyt lebonyolítani. A Royal Automobile Club és a helyi szervező, Club Superstage elhivatottságáról és professzionalizmusáról tett tanúbizonyságot annak érdekében, hogy WRC futamot rendezzenek, ezért örülök, hogy idén is visszatérnek a naptárba. Biztos vagyok benne, hogy ennek a hírnek egész Belgium, a csapatok, a versenyzők és a szurkolók is örülnek.” 

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét elhozhatjuk a WRC mezőnyt Ypresbe – mondta Alain Penasse, az Ypres Rally szervezőbizottságának és a Club Superstage elnöke. – Ez jutalom azért az erőfeszítésért, amit az egész klub, minden önkéntes, partnereink és a helyi hatóságok tettek tavaly.” 

Az Ypres Rallyt 2021-ben Thierry Neuville nyerte Craig Breen előtt, így hazai siker és kettős Hyundai győzelem született. 

Forrás:dirtfish.com

Friss