2024. április 23. 16:10

KezdőlapWRCEvans a verseny címvédőjeként javítana 

Evans a verseny címvédőjeként javítana 

-

Elfyn Evans nyerte az utolsó Svéd Rallyt 2020-ban, és bár a verseny új helyre költözött az idei évtől, javítani szeretne a nem jól zárult Monte-Carlo Rally után a Toyota versenyzője. 

Elfyn Evans 2020-as Toyotához szerződése után sorozatban kétszer is világbajnoki második helyezett lett, és a Monte-Carlo Rallyn is a győzelemért harcolt egészen a szombati kicsúszásáig, ami után csupán négy pontot szerezve tudta befejezni a 2022-es szezonnyitót. 

A walesi versenyző az utolsó Svéd Rallyn, 2020-ban nyerni tudott, így idén a havas versenyen szeretne javítani a nem jó szezonkezdésen. 

“Nem jól kezdtük az idei szezont, de a pozitív ebben, hogy a Svéd Rallyn így jó lesz az első napi rajthelyünk – mondta Elfyn Evans. – Szeretnénk ezt a pozíciót kihasználni és a lehető legjobban teljesíteni. Mivel még mindig sok az újdonság, így a havas teszteken sok dolgot kipróbáltunk, és összességében jól éreztem magam az autóban. Egy teszten azonban nehéz megmondani, hogy mire lehet jó a tempó a versenyen, mert a tapadást komolyan befolyásolhatják a körülmények. A rendezőktől kapott videókat megnézve helyenként nagyon gyors pályák várnak ránk, de vannak, szűk, technikás részek is.” 

Evans eddig hétszer indult a Svéd Rallyn, míg a Toyotával eddigi 21 versenyén négy győzelmet és 10 dobogós eredményt szerzett. 

A Svéd Rallyt jövő héten rendezik, a mezőnynek 17 szakaszt kell teljesíteni, miután kettőt törölni kellett a rénszarvas csordák vonulása miatt. 

Friss