2024. április 17. 00:03

KezdőlapWRCKépes lesz-e a csodára Rovanperä?

Képes lesz-e a csodára Rovanperä?

-

Kalle Rovanperä a Monte-Carlo Rallyn szerzett negyedik helyezéssel és Power Stage győzelemmel a verseny harmadik legtöbb pontját szerezte, az állandó résztvevők közül a legtöbb pontot szerezte, tehát virtuálisan vezeti a vb-t. Ennek azonban súlyos ára lesz a jövő heti Svéd Rallyn, ahol a verseny első napján elsőnek rajtol és ő takaríthatja a pályát. 

Kalle Rovanperä a negyedik helyen fejezte be a Monte-Carlo Rallyt, azonban a Power Stage győzelemmel megelőzte az előtte célba érő Craig Breent, így Sébastien Loeb és Sébastien Ogier távollétében a Svéd Rallyn ő rajtol elsőnek így neki kell nyomot vágni a hóba, ami általában jelentős hátrányt jelent. Így kisebb csodával érne fel, ha meg tudná tartani vezető helyét a világbajnokságon. 

A fiatal toyotás versenyző azonban így is bízik egy jó eredményben az új helyszínre költöző havas versenyen. 

“Összességében nagyon elégedett vagyok a Monte-Carlo Rallyn elért eredményekkel – mondta Kalle Rovanpera. – Nagyon nehezen indult a versenyünk, de sokat dolgozva a csapattal sikerült javítani az érzésen az autóban. A Power Stage megnyerésével a Svéd Rally első napján takarítanunk kell, de igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy a lehető legtöbb ponttal távozzunk a verseny végén. A teszteken a kezdeti nehéz vezetés után sikerült javítanunk az autó beállításain, és azt gondolom, elégedetten zárhattuk a két tesztet. Sokkal jobb formában kezdhetjük a Svéd Rallyt, mint a Montét.” 

Kalle Rovanperä eddig kétszer indult a Svéd Rallyn, és 2020-ban a havas versenyen szerezte meg első dobogós eredményét a WRC-ben, többek között Sébastien Ogier-t megelőzve. 

Harri Rovanperä fia a tavalyi finn Arctic Rallyn, mely a svéd versenyt helyettesítette a második helyen zárt. 

Rovanperä eddig két győzelem mellett három alkalommal zárt dobogós eredménnyel a Toyota csapatában.

A Svéd Rallyt jövő héten rendezik, a mezőnynek 17 szakaszt kell teljesíteni, miután kettőt törölni kellett a rénszarvas csordák vonulása miatt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss