2024. április 20. 03:37

KezdőlapWRCGreensmith ötödik lett Norvégiában 

Greensmith ötödik lett Norvégiában 

-

Gus Greensmith a hétvégén rajthoz állt a Norvég Rally Bajnokság idei második versenyén. A Ford Fiesta Rally2-vel induló M-Sport versenyző az ötödik helyen fejezte be a havas Numedalsrallyt. 

Gus Greensmith annak érdekében, hogy havas versenyen induljon a Svéd Rally előtt, egy Ford Fiesta Rally2-vel rajthoz állt a norvég Numedalsrallyn. 

A versenyt Ole Christian Veiby nyerte Volkswagennel a márkatársa, Frank Tore Larsen előtt 23.1 másodperccel, míg a harmadik helyen Eyvind Brynildsen zárt Skoda Fabia R5-tel 29,5 másodperc hátránnyal, 1 perccel megelőzve a Rally2 evo Skodát vezető Anders Grondalt. 

Gus Greensmith 3.8 másodperccel elmaradva hatszoros norvég bajnoktól az ötödik helyen zárt a hét szakaszból álló 100 km-es versenyen. 

Érdekesség, hogy Ole Christian Veiby szintén indul a Svéd Rallyn a WRC2-ben, míg Frank Tore Larsen navigátora az a Torstein Eriksen volt, aki tavaly még Mads Ostberggel versenyzett a WRC2-ben és a Magyar Rally Bajnokságban, majd az idei évre Andreas Mikkelsen versenyzőtársa lett, akivel megnyerte a Montén a WRC2-t. 

További érdekesség, hogy Grondal felesége, Molly Petit Grondal Torstein Eriksen feleségével, Line Lykkével az oldalán egy Subaruval a verseny 73. Helyén zárt. 

A Svéd Rallyt a hétvégén rendezik, a WRC szezon második idei versenyén péntektől vasárnap délutánig 17 szakaszt kell teljesíteni a versenyzőknek. 

Gus Greensmith természetesen Svédországban már a Rally1-es Ford Pumával áll rajthoz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss