2024. április 25. 14:36

KezdőlapWRCHuttunen Rally1-es Pumával indulhat a Finn Rallyn

Huttunen Rally1-es Pumával indulhat a Finn Rallyn

-

Jari Huttunen az idei évre az M-Sporthoz igazolt a Hyundaitól, ahol elsősorban WRC2-es programban vehet részt, de Finnországban akár Rally1-es autó volánja mögött is láthatjuk őt. 

A Marcus Grönholm által támogatott Jari Huttunen a Hyundai csapatából az M-Sporthoz igazolt az idei WRC szezonra, ahol egy Ford Fiesta Rally2-vel indulhat a WRC2-ben. 

“Az idei évet a Ford fogja meghatározni, és biztosan egy észszerű programot kapunk majd – mondta Jari Huttunen a rallit.fi oldalnak. – Hat WRC2-es futamra számítok tőlük.” 

A Finn Rally idejére azonban egy Rally1-es autóval szeretnének programot összetenni Huttunen számára, és bár még folynak a tárgyalások, a fiatal finn versenyző már erről is beszélt. 

“Folynak a tárgyalások egy ilyen lehetőségről. Kemény egy ilyen dolgot összehozni, de bizakodom, hogy sikerül. Most még azonban semmi sem biztos.” 

Huttunen idei szezonja a Svéd Rallyval kezdődik, és nehéz versenyre számíthat, mert a Rally2-es Fordnál vannak jobb autók is a mezőnyben. 

“Mindig nagy elvárások vannak, de nem szeretem őket ideje előtt elmondani. Előbb meg kell néznünk, hogy az autó milyen érzéseket nyújt a teszteken. Még nem vezettem a Fordot, erre csak hétfőn kerül sor.” 

Jari Huttunen a tavalyi Monza Rallyn vezette először a Rally2-es Fordot, mellyel megnyerte a WRC2-es kategóriát. 

A finn versenyző 2019-ben már versenyezhetett Hyundai i20 Coupe WRC-vel, akkor a finn Riihimaki-Rallin a második, a Pohjanmaa Rallin pedig az első helyet szerezte meg. 

Forrás:Rallit.fi

Friss