2024. április 20. 10:39

KezdőlapWRCIgazi téli körülmények lesznek a Svéd Rallyn 

Igazi téli körülmények lesznek a Svéd Rallyn 

-

A Svéd Rally az idei évre 700 km-rel költözik északabbra a korábbi helyszíntől, Varmland régiótól, aminek következtében hamisítatlan téli körülmények között tudják megrendezni. 

Az idei évtől Umea városa és környéke ad helyet a Svéd Rallynak, mely a korábbi házigazda Varmland régiótól 700 km-rel van északabbra a skandináv országban, ami miatt garantált a fagyos, téli körülmény a WRC egyetlen havas versenyén. 

A WRC gyártói különböző körülmények között teszteltek a Svéd Rally előtt, amíg a Hyundai és a Toyota száraz körülmények között készült, addig az M-Sport versenyzője, Craig Breen komoly hóviharban tesztelte a Ford Puma Rally1-et. 

A csapatok elégedettek az új helyszínről eddig látott körülményekkel. 

“Nagyon jók azok a körülmények, amiket eddig láttunk a versenyről – mondta Tom Fowler, a Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója a WRC hivatalos oldalának. – A korábbi években látott körülményekkel ellentétben most igazi téli verseny vár ránk.” 

Az időjárás előrejelzés szerint kedden lesz a verseny hetében a leghidegebb, akkor nappal is mínusz hét fok várható, míg éjjel mínusz 18 fokig süllyed a hőmérséklet. Később bár kissé melegszik az időjárás és csütörtöktől plusz 1-2 fok is várható délutánonként, éjjel nem lesz melegebb mínusz hét foknál. Az előrejelzés szerdára havazást, csütörtökre és vasárnapra havasesőt, péntekre pedig hószállingózást mutat. 

“Folyamatosan figyeljük az időjárás előrejelzést, ami nagyon jónak tűnik – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője. – A verseny előtti teszt Kallban volt, ahol sokszor jó körülmények, máskor kevésbé jó körülmények között tudtunk készülni, így felkészültünk mindenre. Amennyiben sok hó esne a verseny előtt, úgy a pályák első teljesítése komoly kihívást jelentene az autók számára.” 

A Svéd Rallyt jövő héten rendezik, a mezőnynek 17 szakaszt kell teljesíteni, miután kettőt törölni kellett a rénszarvas csordák vonulása miatt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss