2024. április 23. 23:05

KezdőlapWRCBreen nagyon izgatott a Svéd Rally előtt 

Breen nagyon izgatott a Svéd Rally előtt 

-

Craig Breen már nagyon várja a hétvégi Svéd Rallyt, melyen sok újdonsággal kell szembenéznie, ennek ellenére bízik egy jó eredményben. 

“Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy egy teljesen új versenyt fedezhetek fel – mondta Craig Breen. – Torsbyban már sokszor indultam, de ez a verseny teljesen új lesz. Ez lesz az első verseny laza felületen a Rally1-es autóval. Az első napon a mezőny elejében kell indulnunk, így ez is újdonság lesz számomra. Másodikként rajtolni nem a legjobb dolog, de egy olyan kihívást jelent, amit már nagyon várok. Jó versenyben reménykedek Svédországban, próbálok nagyobb önbizalmat szerezni az autóval, mint az sikerült a Monte-Carlo Rallyn. A fő cél, hogy erős bajnoki pozíciót sikerüljön kiharcolni a Horvát Rallyra is.” 

Craig Breen 2011-ben indult először a Svéd Rallyn egy S2000-es Forddal, míg a WRC legerősebb kategóriájában 2014-ben debütált a havas versenyen, amikor a Forddal a kilencedik helyen zárt. Svédországban a legjobb eredményét 2018-ban érte el, amikor a Citroen C3 WRC-vel a második helyet szerezte meg. 

Az ír versenyző az idei szezont a Monte-Carlo Rallyn a harmadik helyen kezdte, azonban Kalle Rovanpera a Power Stage megnyerésével pontszámban megelőzte, így Breen a finn versenyző után másodikként fog rajtolni a hétvégi verseny első napján. 

Svéd Rallyt jövő héten rendezik, a mezőnynek 17 szakaszt kell teljesíteni, miután kettőt törölni kellett a rénszarvas csordák vonulása miatt.

Friss