2024. április 24. 16:10

KezdőlapWRCM-Sport: Nagy falat lesz a Svéd Rally 

M-Sport: Nagy falat lesz a Svéd Rally 

-

Az M-Sport csapatvezetője, Richard Millener szerint hatalmas kihívást fog jelenteni a versenyzőik számára a Svéd Rally, mely leginkább a skandináv versenyzők számára fekszik. 

Az M-Sport a Monte-Carlo Rallyn kiválóan kezdte a WRC szezont, hiszen Sébastien Loeb nyerni tudott, Craig Breen a harmadik, Gus Greensmith pedig az ötödik helyen ért célba első szakaszgyőzelmét is megszerezve. 

Richard Millener ennek megfelelően bizakodva várja a Svéd Rallyt is. 

“A Monte-Carlo Rallyn elért jó eredmények után szeretnénk a Svéd Rallyn is jól szerepelni – mondta az M-Sport csapatvezetője. – Craig Breen nagyon erős pozícióban rajtol, ráadásul csapatunk is vezeti a gyártók bajnokságát, így nagyon jó eredményekben bízunk.

A hó és jég komoly kihívást jelentenek a nem skandináv versenyzők számára, de egy nagyon erős autóval érkezünk a versenyre, így reméljük, hogy jó eredményekkel folytathatjuk a szezont. A csapat nagyon keményen dolgozott a Ford Puma Rally1-es autók felkészítésén.” 

Az M-Sport Svédországban Craig Breent, Gus Greensmith-t és Adrien Fourmaux-t indítja a Rally1-es Pumákkal. 

Breen 2018-ban már dobogón tudott zárni Svédországban a Citroënnel, azonban Greensmith számára az abszolút 16. hely a legjobb eredmény, amit 2017-ben Ford Fiesta R5-tel ért el. A Montét balesettel záró Fourmaux pedig 2020-ban szerezte legjobb eredményét havas versenyen, amikor Ford Fiesta Rally2-vel az abszolút 18. helyen ért célba. 

Svéd Rallyt a héten rendezik, a mezőnynek 17 szakaszt kell teljesíteni, miután kettőt törölni kellett a rénszarvas csordák vonulása miatt.

Friss