2024. április 19. 06:11

KezdőlapWRCBreen nem foglalkozik a csapatvezetéssel

Breen nem foglalkozik a csapatvezetéssel

-

Craig Breen szerint Svédországban nem ő lesz a legjobb M-Sport versenyző a kedvezőtlen rajthely miatt. Az ír versenyző másodikként rajtol a versseny első napján.

Craig Breen a legeredményesebb versenyző idén az M-Sport teljes állású versenyzői között, azonban emiatt nem szeretne nagy nyomást tenni magára. Az ír versenyző szerint a Svéd Rallyn a kedvezőtlen rajthely miatt lesznek nála gyorsabb versenyzők is csapaton belül. 

“Azt hiszem, a legnagyobb nyomást a Monte-Carlo Rally előtti csütörtökön éreztem magamon – mondta Craig Breen a Dirtfishnek. – Sikerült a nyomásból némi önbizalmat szerezni, de azzal, hogy nekem kellene vezetnem a csapatot, nem foglalkoztam. Csupán azt tudom, hogy minden versenyen meg kell próbálnom a legjobb tudásomat nyújtani. Sikerült már az első verseny után jó pozíciót kivívni a bajnokságban, és ennek fenntartását szeretnénk a jövőben. Ha ezt sikerül elérni, akkor a gyártók bajnokságában is jó helyen lesz az M-Sport. Gus Greensmith és Adrien Fourmaux elég intelligens versenyzők ahhoz, hogy Svédországban élni tudjanak a jó rajthelyükkel. Nem foglalkozom azzal, hogy én leszek-e a legjobb versenyző a csapaton belül Svédországban. Természetesen próbálok elég gyors lenni és kihasználni, hogy a csapattársaimnál többször indultam ezen a versenyen.” 

Breen szerint a svéd versenyen a rajthely miatt kevesebb esélye lesz a jó eredményre. 

“Azt hiszem, a rajthely miatt nehéz lesz jó eredményt elérni, hacsak nem történik valami extrém dolog. Ha megnézzük, hogy Sébastien Loeb és Sébastien Ogier összesen 16 Monte győzelmet szereztek és megnézzük a Svéd Rallyn elért győzelmeik számát, akkor kiderül, hogy a rossz rajthely komolyan befolyásolja a Svédországban elérhető eredményt. Csupán arra fogok törekedni, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem a hétvégén, és megpróbálom magam jó rajthelyen tartani a Horvát Rallyra, ahol ismét kiegyenlítődnek az erőviszonyok.” 

Craig Breen Kalle Rovanpera után másodikként fog indulni a Svéd Rally első napján. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss