2024. április 20. 15:12

KezdőlapWRCLindholm esete a rénszarvasokkal

Lindholm esete a rénszarvasokkal

-

Emil Lindholm korábban már találkozott gyorsasági szakaszon rénszarvasokkal, ezért reméli, hogy a Svéd Rally WRC2-es mezőnyében indulva nem fog ez az eset megismétlődni. 

A Svéd Rally két szakaszát is törölni kellett rénszarvascsordák miatt. Emil Lindholm, aki a WRC2-ben indul a Svéd Rallyn már átélt találkozást az állatokkal, és még egyszer nem szeretné. 

A fiatal finn versenyzőnek a verseny néhány szakasza már ismerős lehet, hiszen a finn bajnokikon már előfordultak. 

“Néhány hasonló szakaszon már vezettem a finn bajnokik alkalmával, ugyanakkor ezt szerintem nem mondhatják el a WRC2 élmezőnyében indulók – mondta Emil Lindholm a Rallit.fi oldalnak. – A versenyen lesznek gyors, széles és keskeny, kanyargós szakaszok is. Sok olyan egyenes szakasz, amely kereszteződéseket köt össze.

Svédországban hasonló beállításokkal indulunk, mint a legutóbbi finn bajnokin, a különbség csak az lesz, hogy a vb-n kisebb szögeket lehet használni, ezáltal romlik a tapadás. A verseny szakaszainak a törlését támogatom, mert korábban már találkoztam rénszarvasokkal, higgyétek el, nem volt jó érzés, úgyhogy többször nem próbálnám ki.” 

Emil Lindholm tavaly a Finn Rallyn nyerni tudott, a Horvát Rallyn második, míg az Akropolisz Rallyn harmadik lett a WRC3-ban, így év végén is a bajnokság harmadik helyét szerezte meg Yohan Rossel és Kajetan Kajetanowicz mögött. 

A 26 éves versenyző 2019-ben indult először a Svéd Rallyn, akkor a WRC2 második helyét szerezte meg Volkswagennel, egy évvel később pedig már a WRC3 második helyén zárt Skodával. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss