2024. április 26. 18:06

KezdőlapWRCPietarinen a WRC2-ben folytatja 

Pietarinen a WRC2-ben folytatja 

-

Eerik Pietarinen, a Finn Rally Bajnokság 2018-as győztese idén a Printsport csapatával teljes WRC2-es szezont teljesít a tavalyi két WRC3-as futamot követően.  

Eerik Pietarinen 2018-ban kezdte WRC2-es karrierjét, amikor a Finn Rallyn meg is nyerte kategóriáját, hazájában pedig országos bajnok lett. A finn versenyző tavaly a WRC3 két versenye után idén a WRC2-be lép a Printsport Volkswagen Polo GTI R5-ös autójával, ahol szeretne teljes szezont teljesíteni. A fiatal versenyző a Svéd Rallyn kezdi idei szezonját. 

“Idén még több WRC futamon való indulás a cél – mondta Eerik Pietarinen a Rallit.fi oldalnak. – A döntés, miszerint a vb-n folytatjuk, már megszületett, de a teljes program még nem lett kijelölve. Szeretnénk teljes szezont menni, ha ez nem lehetséges, akkor hat versenyen indulnánk. A Svéd Rallyn már biztosan indulunk, és nagyon jó lesz ott versenyezni. Különösebb célunk nincs, de ha sikerülne a Top3-ban zárni, az nagyon jó lenne.” 

Pietarinen 2019-ben indult először a Svéd Rallyn egy gyári Skodával, azonban célba nem sikerült érnie. 2020-ban már privát Skodával versenyzett a havas futamon és a WRC3 negyedik helyét szerezte meg. A Svéd Rallyt tavaly helyettesítő finn Arctic Rallyn pedig megismételte a 2020-as Svédországban elért eredményét. 

A Svéd Rallyt hétvégén rendezik, ahol 17 szakasz vár a mezőnyre. 

Forrás:Rallit.fi

Friss