2024. március 28. 19:56

KezdőlapWRCHyundai: Tänak helyett Evans jött volna 

Hyundai: Tänak helyett Evans jött volna 

-

A Hyundai Motorsport korábbi csapatfőnöke, Andrea Adamo elárulta, ha nem sikerült volna a 2020-as WRC szezonra leszerződtetni Ott Tänakot, akkor Elfyn Evans érkezett volna a koreai gyártóhoz. 

A 2019-ess világbajnoki cím után meglepetésre Ott Tänak a Toyotát elhagyva a Hyundai csapatához igazolt, azonban, ha ez a koreai gyártónak nem sikerült volna, akkor Elfyn Evans érkezhetett volna a csapathoz, árulta el Andrea Adamo a Dirtfishnek. 

“Evanst választottuk volna, ha Ott nem ír alá a 2020-as szezonra – mondta a Hyundai korábbi csapatfőnöke. – Elfyn sok olyan versenyre képes, ahol egyszerűen érinthetetlen. Az idei szezonban még sok verseny van hátra. A Svéd Rallyn is láthattuk, hogy képes kimagasló teljesítményre, aztán a dolgok hirtelen megváltozhatnak, ami remélem, hogy többé nem fordul elő. Szintén láthattuk, hogy a hibrid rendszer okozhat váratlan problémákat, ezért remélem, hogy sikerül megoldani. Ugyanakkor még sok verseny van hátra a szezon során, és nem lennék meglepve, ha a jelenlegi helyzet fordulna. Sokszor láthattuk már a múltban, hogy egy versenyző a tabella aljáról tudott vb címet szerezni. Remélem, hogy Elfyn nem érzi nagy nyomás alatt magát, mert ez az év lehet az, ahol a csúcsra ér. Korábban mindenki azt mondta, hogy Sébastien Ogier mindent megnyer. Én azonban azt mondanám, hogy most Ogier távolléte miatt mindenkin enyhült a nyomás. Most azonban Ogier már nem lesz csatában a vb címért, ezért nem lehet kifogás.” 

Amíg Ott Tänak soha nem látott balszerencsés szezonokat teljesít a Hyundai csapatánál, és két szezon alatt csupán két győzelmet szerzett, addig Elfyn Evans a Toyotánál az elmúlt két évben négy versenyt nyert és kétszer is a vb második helyén zárt Sébastien Ogier mögött. 

Az észt és a walesi pilóta számára is nagyon nehezen indult az idei szezon, hiszen két versenyt követően Ott Tänak csupán öt, míg Elfyn Evans négy pontot szerzett. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss