2024. április 23. 11:47

KezdőlapWRCKitiltják a finn versenyekről az orosz és fehérorosz versenyzőket 

Kitiltják a finn versenyekről az orosz és fehérorosz versenyzőket 

-

Nem indulhatnak finn versenyeken az orosz és fehérorosz versenyzők, miután az AKK-Motorsport kitiltotta őket a rendezvényekről. 

Az AKK-Motorsport szerdán bejelentette, hogy az orosz és fehérorosz licencet használó versenyzők nem vehetnek rész Finnországban rendezett versenyeken. A döntés egyaránt vonatkozik a sportolókra és a tiszviselőkre is. 

“Az AKK-Motorsport határozottan elítéli az orosz inváziót és az ukránokkal szembeni ellenségeskedést – áll az AKK-Motorsport közleményében. – Az orosz támadás a demokrácia, az emberi jogok és a nyitott társadalom elleni támadás. Az AKCS támogatja a Finn Olimpiai Bizottság és a NOB azon ajánlásait, hogy Oroszországot és Fehéroroszországot teljesen kizárják a nemzetközi sporttevékenységből.” 

Az AKK a FIA keddi határozatának metszetét fogja alkalmazni. A FIA elnök, Mohammed Ben Sulayem kérésére kedden a Motorsport Világtanács rendkívüli ülést tartott, ahol megtiltotta az orosz és fehérorosz versenyzők számára, hogy saját országuk zászlója alatt induljanak FIA versenyeken. 

“Az AKK osztja a Finn Olimpiai Bizottság és a NOB mélységes aggodalmát Ukrajnával és népével kapcsolatban. A sport egész világának meg kell mutatnia egységét, és mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy véget vessen Oroszország ellenségeskedésének Ukrajnában.” 

Az AKK-Motorsport egyúttal eltiltotta az finn licenccel versenyzőket az orosz és fehérorosz versenyeken való részvételtől. 

Az orosz hadsereg egy hete, múlt csütörtök kora reggel támadta meg Ukrajnát, válaszul a különböző sportszervezetek sorra törölték orosz és fehérorosz versenyeiket, és tiltották el a különböző sportsorozatok orosz és fehérorosz részvevőit. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss